Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Ασημένια" η εθνική πόλο γυναικών


Η εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση στερήθηκε στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ όλα εκείνα τα στοιχεία που την έφεραν μέχρι εδώ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν φυσιολογικό λοιπόν να υποκύψει στον τελικό απέναντι στην ψυχωμένη Ρωσία που επικράτησε με 11-6 και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά! Πρώτη σκόρερ στη διοργάνωση η ελληνίδα Γερόλυμου με 17 τέρματα. Ετσι λοιπόν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει από την πρωτεύουσα της Κροατίας με το πρώτο ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία της, επίτευγμα πολύ σημαντικό για το άθλημα που και βέβαια αποδεικνύει ότι αυτή τη ομάδα έχει πολύ μέλλον μπροστά της...Στο «μικρό» τελικό, η Ολλανδία επικράτησε 14-12 της Ιταλίας και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο αγώνας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φτάσει σε απόδοση ανάλογη των προηγούμενων αγώνων και δικαίως γνώρισε την ήττα από την σαφώς ανώτερη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με εξαίρεση το 1-1 στα μέσα της πρώτης περιόδου (με γκολ της Γερόλυμου), η εθνική κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ, με τη διαφορά να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Η ομάδα του Αλεξάντρ Καμπάνοφ προηγήθηκε 3-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, 6-3 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και 8-4 στα μισά της τρίτης περιόδου, με τις Ελληνίδες διεθνείς να μην καταφέρνουν από εκεί και πέρα να πλησιάσουν πιο κοντά από τα τρία γκολ.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά δεν είχε συμπαραστάτριες στην επίθεση, όπου η εθνική εγκλωβίστηκε στο -αναμενόμενο πάντως- ρωσικό πρέσινγκ και υποχρεώθηκε σε πολλά μακρινά σουτ που δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Κοβτουνόφσκαγια. Το μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική ομάδα, όμως, ήταν η άμυνα, όπου δέχθηκε έντεκα γκολ ενώ μέχρι τώρα στο τουρνουά δεν είχε δεχθεί πάνω από επτά σε ένα ματς.


Οι Ρωσίδες βρήκαν αρκετά ελεύθερα περιφερειακά σουτ και τα εκμεταλλεύθηκαν, ενώ ούτε η αλλαγή τερματοφύλακα στις αρχές της τέταρτης περιόδου (Κούβδου αντί Τσουρή) βοήθησε την κατάσταση. Την εθνική δεν βοήθησε ούτε το γεγονός ότι οι διαιτητές ήταν φειδωλοί στις αποβολές (μόλις μία στο πρώτο οκτάλεπτα και έντεκα ποινές συνολικά στον αγώνα), αλλά σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που οι Ελληνίδες διεθνείς δεν κατόρθωσαν να φέρουν το ματς εκεί που τις βόλευε, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κοντράρουν τις πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Η εθνική είχε 3/5 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και δύο γκολ από θέση φουνταριστού. Η Ρωσία είχε 1/5 με παίκτρια παραπάνω, πέντε γκολ από την περιφέρεια, τρία στην κόντρα και δύο από θέση φουνταριστού.


Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 1-2, 1-3
Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Μπορέλ (Ισπανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Ψούνη, Αβραμίδου, Ασημάκη 4, Ρουμπέση, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Κούβδου
ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Προτσένκο (δεν έπαιξε), Γκλίζινα 2, Προκοφίεβα, Κόνουχ 2, Πουστινίκοβα, Ρίζοβα-Αλενίτσεβα, Τανκέεβα 1, Σομπόλεβα 2, Αντόνοβα 1, Μπελιάεβα 1, Ιβάνοβα 2, Γκάουφλερ, Κοβτουνόφσκαγια

ΠΗΓΗ: www.sportnooz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: