Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΜΙΝΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



  • Στα πλαίσια της προώθησης μιας Πράσινης Ατζέντας στο Δήμο Αθηναίων
  • Συνέχεια στις επαφές, με την «Ανοικτή Πόλη» και τη Δημοτική Κίνηση της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Σειρά επαφών για την προώθηση της πράσινης ατζέντας στο Δήμο Αθηναίων ξεκίνησαν σήμερα οι δημοτικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον έως πρότινος Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη.Ο στόχος για αλλαγή διοίκησης στο δήμο μετά τις καταστροφικές θητείες του κ. Κακλαμάνη και των προκατόχων του, δε μας αφήνει αδιάφορους.
Εξίσου μας ενδιαφέρει το ενδεχόμενο μιας πλειοψηφικής δημοτικής προσπάθειας που θα στηρίζεται πρώτα στην Κοινωνία των Πολιτών και δευτερευόντως μόνο στα κόμματα ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όμως, όλα αυτά σημασία έχει να είναι ενταγμένα σε μια συνολικότερη αλλαγή πορείας για την πόλη μας.
Στη σημερινή συνάντηση ζητήσαμε από τον κ. Καμίνη, ως υπερκομματικός υποψήφιος, να μην εξαρτήσει την υποψηφιότητά του από τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Σημασία δεν έχει μόνο η προοπτική άμεσης ανάληψης της διοίκησης, αλλά και η μακροπρόθεσμη επένδυση στο μέλλον της πόλης μας. Παράλληλα διερευνούμε τις εγγυήσεις που θα κατοχυρώνουν ότι ενδεχόμενη στήριξή του θα αφορά αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση και δε θα δίνει περιθώρια να ερμηνευθεί ως κεντρική κομματική συνεργασία ή ως στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Καταθέσαμε, τέλος, τις «πράσινες προτεραιότητες» και ορισμένες «κόκκινες γραμμές»:
  • Σαφείς δεσμεύσεις και στόχους για την προστασία, αναβάθμιση και επέκταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Αποκλεισμός κάθε διάθεσής τους για άλλη χρήση, περιλαμβανομένων των υπόγειων γκαράζ.
  • Πόλη φιλικότερη στη συγκοινωνία, το περπάτημα και το ποδήλατο, με αμφισβήτηση της ασφυκτικής κυριαρχίας του ΙΧ.
  • Βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών με απόλυτο αποκλεισμό της καύσης και στόχο μια πόλη με μηδενικά απόβλητα.
  • Ανοικτή και πολυπολιτισμική πόλη, με εγγυήσεις για σεβασμό στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους πρασίνου και πολιτισμού που έχουν δημιουργηθεί από κινήματα πολιτών.
  • Έμφαση στη δημοκρατία και τη διαφάνεια στο Δήμο, με ψηφοδέλτιο που δε θα έχει θέση για ανθρώπους που έχουν υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο αδιαφανείς ή αντιοικολογικές επιλογές της διοίκησης Κακλαμάνη ή των προκατόχων της.
Οι επαφές των Οικολόγων Πράσινων θα συνεχιστούν με συναντήσεις με την «Ανοικτή Πόλη» και με τη δημοτική κίνηση της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: