Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ισχυρότατος σεισμός 7.4 βαθμών στην Νέα Ζηλανδία.Σημαντικές ζημιές.

Η πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας υπέστη εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό των 7,4 βαθμών, ο οποίος ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στο ηλεκτρικό, υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο. 

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα δυτικά της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού, σε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, έγινε στις 4:35 του Σαββάτου τοπική ώρα (19:35 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή πριν από το ξημέρωμα, ανέφεραν πληροφορίες. 
Μετασεισμοί εξακολουθούσαν να ταρακουνούν το Κράιστσερτς καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατακλύζονταν από τηλεφωνήματα και η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. 

Η αστυνομία απέκλεισε τον κεντρικό εμπορικό τομέα, όπου οι δρόμοι φέρονται να έχουν αποκλειστεί από την πτώση των προσόψεων κτιρίων που κατέρρευσαν και από σπασμένα τζάμια. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: