Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέες απειλές εναντίον του ΚΚΕ

Νέες απειλές εναντίον του ΚΚΕ, των συνδυασμών και των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που το Κόμμα στηρίζει, εκτόξευσε χτες η κυβέρνηση, αναφορικά με την εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη.
Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πύλη στην οποία θα αναρτώνται τα έσοδα και οι δαπάνες των υποψηφίων και των συνδυασμών, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ερωτηθείς για τη διαφωνία του ΚΚΕ αναφορικά με την απαγόρευση των κουπονιών, αλλά και την κατηγορηματική δήλωση του Κόμματος ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κλασική αυτή μέθοδο λαϊκής χρηματοδότησης της δράσης του, υπήρξε προκλητικά κατηγορηματικός.
Δεν υπάρχει περίπτωση - είπε - ο νόμος να μην εφαρμοστεί, προσθέτοντας πως αν το ΚΚΕ δεν τον εφαρμόσει (δηλαδή αν συνεχίσει να διακινεί κουπόνια για τη χρηματοδότηση της εκλογικής του μάχης στις τοπικές εκλογές) θα υποστεί τις συνέπειες. Επίσης, ανέφερε πως ο νόμος δίνει στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου τη δυνατότητα να δρουν αυτεπαγγέλτως εκεί που διαπιστώνουν παραβίαση του νόμου, ενώ σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους για το είδος αυτών των συνεπειών διευκρίνισε πως «αν το ΚΚΕ δεν εφαρμόσει το νόμο, θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο υπουργός, επίσης, επανέλαβε, χτες, παλιότερη δήλωσή του ότι οι ρυθμίσεις του επίμαχου νόμου περί εσόδων και δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων στις τοπικές εκλογές θα επεκταθούν και σ' ό,τι αφορά το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Σημειώνεται ότι ο ισχύων νόμος για τις τοπικές εκλογές προβλέπει την πλήρη ονομαστικοποίηση των εισφορών σε συνδυασμούς και υποψηφίους με την κατάθεσή τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία του καταθέτη, ενώ αφαιρεί το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» από υποψηφίους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική τους δραστηριότητα (εργάτες και ανθρώπους από τα άλλα λαϊκά στρώματα), αφού απαγορεύει στα κόμματα να καλύπτουν για λογαριασμό τους αυτές τις δαπάνες.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: