Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην οικονομία 3/9/2010

 Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα έχουν για το λαό, σχεδιάζει να επιβάλλει δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ και τη ΔΕΗ και αλλού. Το κάνει για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια. Για να μειώσει ακόμα περισσότερο το συντελεστή φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, που από 45% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το πήγαν στο 24% και τώρα θέλει να το πάει στο 20%. Θα μειώσει δραστικά τη φορολογία και στα διανεμόμενα κέρδη. Με αυτούς τους στόχους η ΝΔ συμφωνεί, ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης.
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ζήτημα μείγματος, όπως λέει, για να υπηρετήσει τα κέρδη των μονοπωλίων, ληστεύει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα άγρια μέτρα σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, θα συνεχιστούν και θα δυναμώνουν, όσο η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, δεν βρίσκουν το λαό μπροστά τους, αποφασισμένο να απορρίψει τα διλήμματα, τις απειλές την πολιτική τους, να παλέψει για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κοινή λαϊκή αγωνιστική συστράτευση και δράση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: