Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Oι νέοι της Κύπρου στην πρώτη γραμμή για επανένωση και απελευθέρωση του τόπου και του λαού μας

Oι νέοι της Κύπρου στην πρώτη γραμμή για επανένωση και απελευθέρωση του τόπου και του λαού μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καλεί ολόκληρη την Κυπριακή νεολαία Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση που διοργανώνουν η ΠΕΟ, η DEV-IS και η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος στην οποία συμμετέχουν άλλες 50 Οργανώσεις και από τις δυο κοινότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 με μεγάλη πορεία από την Πλατεία Σολωμού προς το Λήδρα Πάλας και στη συνέχεια στις 19.30 θα ακολουθήσει πολιτικό-καλλιτεχνικο πρόγραμμα στο γήπεδο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη αμέσως μετά το οδόφραγμα.
Η εκδήλωση είναι προς τιμήν της Παγκόσμιας Μέρας Δράσης των Συνδικάτων για την ειρήνη στην μνήμη της επίθεσης του ναζισμού-φασισμου και των εκατομμυρίων θυμάτων τους. 

Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε τη χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική μέσα στις σημερινές συνθήκες.

Σε μια περίοδο κατά την οποία διεξάγονται οι απευθείας συνομιλίες, σε μια σημαντική φάση της πορείας του κυπριακού προβλήματος, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στέλνουν το μήνυμα ότι το μέλλον μας είναι μια επανενωμένη, ομοσπονδιακή Κύπρος, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μια Κύπρος ενωμένη, ελεύθερη απ’ άκρη σ’ άκρη, ανεξάρτητη, ομοσπονδιακή και αποστρατιωτικοποιημένη. Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως σήμερα το δίλλημα που τίθεται ενώπιον μας δεν είναι ομοσπονδία ή κάτι άλλο, καλύτερο. Είναι ομοσπονδία ή διχοτόμηση. Γι’ αυτό εμμένουμε στη λύση ομοσπονδίας, η οποία θα επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας και θα άρει την κατοχή και θα τερματίσει τον συνεχιζόμενο εποικισμό. 

Στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες αλλά και προοπτική για την επίτευξη δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Στηρίζουμε τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών. Παρά τις δυσκολίες ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και δύσβατος. Όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλη οδός για να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή του Προέδρου στις άοκνες προσπάθειες του για να επιτύχει βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη υπό τις περιστάσεις λύση. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία να στηρίζεται σε αρχές, να απαλλάσσει τον τόπο από την κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας. 

Οι χειρισμοί του προέδρου χαρακτηρίζονται από αταλάντευτη προσήλωση σε αρχές και ευελιξία σε ζητήματα τακτικής. 

Η ΕΔΟΝ συντάσσεται πλήρως με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και δίδει μαζί του τη μάχη για δίκαιη λύση, υποστηρίζοντας τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλει για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Ο Πρόεδρος έχει ως μόνη του έγνοια την πατρίδα και το λαό μας. 
Η ΕΔΟΝ μαζί με την νεολαία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος της επαναπροσέγγισης, παραμένοντας ανειρήνευτοι πολέμιοι του εθνικισμού και του σοβινισμού. 

Καλούμε τα νιάτα της Κύπρου, Ελληνοκύπριους - Τουρκοκύπριους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την εκδήλωση της 1ης Σεπτέμβρη, για επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο. 

30/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: