Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΗΠΑ - 1.000 συλλήψεις εργαζομένων !

Περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των πανεθνικών κινητοποιήσεων που οργάνωνε σε 15 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά στην αλυσίδα ξενοδοχείων «Hyatt» το σωματείο Unite Here, στο οποίο ανήκουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι μάγειροι, οι σερβιτόροι, οι καθαρίστριες της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας.
Οι κινητοποιήσεις ήταν πολύμορφες, καθώς οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα ξενοδοχείων, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα ξενοδοχεία κάνοντας «κλοιό» με καθιστική διαμαρτυρία, ενώ την ίδια στιγμή εντός των ξενοδοχείων συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα του ΚΚ ΗΠΑ, «People's World».

Oι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το συνδικάτο, είχαν προγραμματιστεί ώστε να συμπέσουν με το χρόνο όπου περίπου 45.000 συμβάσεις εργαζομένων αναμένεται να λήξουν, για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν και, κυρίως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite Here, γιατί «οι πλούσιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πάντες και τα πάντα ακόμη και εν μέσω κρίσης. Μας επέβαλαν μείωση μισθών, μείωση ωρών εργασίας απειλώντας μας με απολύσεις. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

 Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: