Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ - Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα

Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα
Το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της απλήρωτης συμβασιούχου στο Δήμο Μενιδίου επανασυνδέθηκε, ο δήμος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα πληρώσει την εργαζόμενη και η προϊσταμένη της ΔΕΗ ζήτησε κατάλογο με άνεργους και απλήρωτους για να μην τους ξανακοπεί το ρεύμα


 

Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ, μαζικών και άλλων φορέων, με αφορμή το γεγονός ότι κόπηκε το ρεύμα σε απλήρωτη συμβασιούχο του Δήμου Μενιδίου, είχε αποτελέσματα. Το ηλεκτρικό ρεύμα επανασυνδέθηκε, ο δήμος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα πληρώσει την εργαζόμενη και η προϊσταμένη της ΔΕΗ ζήτησε κατάλογο με άνεργους και απλήρωτους εργάτες για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Χτες το πρωί, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Τοπικής Γραμματείας του (Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου), της Γραμματείας Γυναικών ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, συνδικάτων και μαζικών φορέων της περιοχής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών, με αίτημα την πληρωμή των συμβασιούχων του δήμου και μονιμοποίησή τους με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Στη συνέχεια, έγινε παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ για να μην κόβει το ρεύμα σε απλήρωτους εργαζόμενους και ανέργους.
Αφορμή ήταν η καταγγελία ότι η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα σε εργαζόμενη συμβασιούχο στο Δήμο Μενιδίου, 9 μήνες απλήρωτη, μάνα δύο ανηλίκων, που αδυνατούσε να εξοφλήσει το λογαριασμό. Ακόμα, το γεγονός ότι η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή χρωστά σε περίπου 200 συμβασιούχους από 7 ως 13 μηνιάτικα. Και ότι τέτοια περιστατικά αυξάνονται πανελλαδικά (π.χ., λίγες μέρες νωρίτερα η ΔΕΥΑΠ έκοψε το νερό σε άνεργο οικοδόμο στην Πάτρα - επανασυνδέθηκε μετά την άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων).


Νωρίς το πρωί, εργάτες και υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, διανέμοντας φυλλάδια ενημέρωσαν τον κόσμο για την απαράδεκτη κατάσταση στο δήμο και γενικότερα, με συνθήματα κατάγγειλαν την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που ρημάζει ποικιλότροπα τη ζωή των εργαζομένων. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον δήμαρχο Π. Φωτιάδη, του επεσήμαναν τις ευθύνες του καθότι δεν πληρώνει τους συμβασιούχους, μόνο σποραδικά δίνει κάποια από τα χρωστούμενα σε ορισμένους, δε διεκδικεί κονδύλια από την κεντρική διοίκηση. Ως απάντηση ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι γνωρίζει δεκάδες ανθρώπους που τους κόβουν το ρεύμα (!) κι ότι δεν έλαβε ακόμα χρήματα από προγράμματα της ΕΕ για να πληρώσει τους συμβασιούχους.

Υπό την πίεση του ΠΑΜΕ δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει 3 - 4 μηνιάτικα στους συμβασιούχους κι ότι θα παρέμβει τηλεφωνικά στη ΔΕΗ για να μη διακόπτεται η παροχή στους απλήρωτους.
Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι με πορεία έφτασαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ. Παρά τις όποιες εξηγήσεις επεχείρησε να δώσει η προϊσταμένη Α. Πουρνάρα (ότι σε περιπτώσεις οικονομικής δυσπραγίας μπορεί να γίνεται διακανονισμός αποπληρωμής, να δίνεται παράταση εξόφλησης και καλύτερα τέτοια αιτήματα να δίνονται γραπτώς), οι συγκεντρωμένοι επέμειναν (και ζήτησαν να το μεταφέρει στους προϊσταμένους της) να μην κόβεται το ρεύμα στους απλήρωτους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους. Σε δήμαρχο και προϊσταμένη τόνισαν ότι σε τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις, θα βρίσκουν μπροστά τους το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, που θα απαντά πολιτικά και με αγώνα.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ» καταγγέλλει το καπιταλιστικό κράτος ότι λεηλατεί τις ζωές των λαϊκών οικογενειών. Οτι στραγγαλίζονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να βγουν οι καπιταλιστές αλώβητοι από την κρίση που δημιούργησαν. Καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις, ώστε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να μη διακόπτουν την παροχή Ενέργειας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: