Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ:Τοπικές εκλογές στην… ομίχλη

Προβληματισμός, σκεπτικισμός και συνεχείς αναβολές είναι τα στοιχεία που επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα χρίσματα για τις δημοτικές περιφερειακές εκλογές. Με βάση την πολιτική απήχηση της κυβέρνησης, τα απάνθρωπα μέτρα που παίρνει και την πλήρη δημοσκοπική κατάρρευση, πολλά στελέχη βλέπουν πανωλεθρία στις εκλογές, που αναμένεται να αντιμετωπιστούν με παγερή αδιαφορία και αποχή μεγάλων τμημάτων μιας θυμωμένης κοινωνίας.

Ύστερα από τον… ενθουσιασμό του Μαΐου έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της πολιτικής και πολλοί έχουν αρχίσει και το ξανασκέπτονται, και μάλιστα αυτοί που είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή φοβούνται ότι θα πέσει… φούμο. Το πρώτο κρούσμα με την αποχώρηση του Ανδρέα Φούρα στην Πάτρα «σήμανε» συναγερμό, αφού μπροστά σε ενδεχόμενο πολιτικό αδιέξοδο ο πρώην υφυπουργός προτίμησε να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή.

Ο φόβος πολιτικού κραξίματος ηχηρών υποψηφιοτήτων έχει κάνει την αρμόδια – υπό τον Θανάση Τσούρα – επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να αναζητά αμιγώς αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες που μπορούν να «αντέξουν» την πολιτική πίεση από την ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» έδειξε ότι ο πήχης των προσδοκιών έχει πέσει πολύ χαμηλά, επιχειρώντας να πει το κλασικό για κυβέρνηση επιχείρημα, ότι δεν θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τούτα και με κείνα, πάντως, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αναμένεται να επικυρωθούν τα χρίσματα αναβλήθηκε για το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξουν συνεννοήσεις, επαφές και πιέσεις για την ανάδειξη των… εκλεκτών, ενώ οι πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το «Π» εδώ και μήνες, ότι υποψήφιοι σε πάνω από 100 από τους 351 καινούργιους δήμους έχουν ζητήσει να μην λάβουν χρίσμα, προκειμένου να κινηθούν ως ανεξάρτητοι, επιβεβαιώνονται. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», ενώ το κόμμα είναι σε απερίγραπτο χάλι…

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: