Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Οι νέοι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους

«Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την εισήγησή της στη Βουλή για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας.

Πρόσθεσε ότι με τα νέα μέτρα «πέφτει βαρύς πέλεκυς για όσους είναι 40 ετών και κάτω» και έκανε λόγο για «μια μαύρη προοπτική», καθώς επίσης και για «κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καμία ελπίδα σύνταξης, πλήρη απαξίωση του κατώτατου μισθού».
Επίσης, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μιλάει και κάνει μια περιγραφή όλων των κακώς κειμένων, σαν να πρόκειται για μια καινούρια κυβέρνηση που μελέτησε τα πράγματα και φέρνει νέα μέτρα».
«Ό,τι περιγράφετε το δημιουργήσατε κι εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το θεωρώ λίγο προσβλητικό για το λαό, τη νεολαία να βγαίνει ο Πρωθυπουργός να θίγει τα κακώς κείμενα, για να φτιάξει ένα καλό κλίμα για να περάσει τα χειρότερα μέτρα της τελευταίας πενταετίας».
Επιπλέον, η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε πως η νεολαία δέχεται αντιπαιδαγωγική επίθεση, με αφορμή και τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει προαναγγελθεί από το αρμόδιο υπουργείο.
«Μιλάμε για εκπαιδευτική αγορά», τόνισε και υπογράμμισε: «Με τον Καλλικράτη μιλάμε για αυτονόμηση του κάθε πανεπιστημίου και για σχέσεις επιχειρηματικές».
Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν «έμποροι της γνώσης», καθώς-όπως είπε, «παίρνουν αρμοδιότητες στον τομέα της παιδείας, με ωραίες εκφράσεις, όπως η αυτοτέλεια, η αξιολόγηση».
«Ωραίες εκφράσεις», παρατήρησε, «το περιεχόμενο μας ενδιαφέρει». «Η αξιολόγηση γίνεται με στόχο την προσαρμογή στους νόμους της ζούγκλας», είπε η κ. Παπαρήγα και τάχθηκε επίσης κατά του περιορισμού της ύλης στα σχολεία.
Καταλήγωντας, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν εξασφαλίζεται τίποτα στη νέα γενιά πως «κινητικότητα σημαίνει περιπλάνηση και ανασφάλεια».
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: