Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μουντιάλ: «Τίτλοι τέλους» για το υπάρχον σύστημα διαιτησίας

Eπειτα και από το γκολ του Λάμπαρτ, ανοίγει και πάλι ο φάκελος της τεχνολογίας που θα δείχνει επακριβώς πότε κι αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος με τη χρησιμοποίηση μικροτσίπ.

Όπως αποκάλυψε η FIFA αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα εφαρμοστεί το υπάρχον σύστημα διαιτησίας, έπειτα και από τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη που παρατηρήθηκαν.

Με δηλώσεις του στο BBC ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκ, τόνισε: «όπως έδειξαν και τα ριπλέι το γκολ του Λάμπαρτ που δεν μέτρησε στον αγώνα ενάντια στη Γερμανία ήταν μια κακή στιγμή για τους διοργανωτές». Και συνέχισε λέγοντας: «Μιλάμε για ένα γκολ το οποίο δε μέτρησε καθώς δεν το είδε ο διαιτητής, για αυτό συζητάμε για εισαγωγή τεχνολογιών στη διαιτησία.»
Πέρσι στη διοργάνωση του Europa League είδαμε να χρησιμοποιούνται δύο επιπλέον διαιτητές πάνω στη γραμμή του άουτ, δίπλα από τα τέρματα. Κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί και στο Champions League με τον Βαλκ να υπογραμμίζει πως «ίσως αυτό χρησιμοποιηθεί και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Επιπλέον, έπειτα και από το γκολ του Λάμπαρτ, ανοίγει και πάλι ο φάκελος της τεχνολογίας που θα δείχνει επακριβώς πότε κι αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος με τη χρησιμοποίηση μικροτσίπ.
Τέλος, ο γενικός γραμματέας της FIFA έκανε σαφές πως, όποια αλλαγή κι αν γίνει σίγουρα «από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 το σύστημα διαιτησίας θα είναι διαφορετικό.»
ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: