Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η αλληλεγγύη δεν έχει ανθρώπινα όρια

Eστησαν στην πλατεία σκουριασμένα βαρέλια για να δείξουν πώς ζουν οι περισσότεροι σκύλοι στην Κρήτη, κάρφωσαν σ’ αυτά φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων και στις μεταλλικές αλυσίδες που κρέμονταν απ’ αυτά τοποθέτησαν συμβολικά τανάλιες. Κράτησαν πανό («Λευτεριά σε όσους είναι στα κλουβιά», «Ζητάμε εδώ και τώρα δράση!») και απέδειξαν ότι η «αλληλεγγύη δεν έχει ανθρώπινα όρια».
ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με την υποστήριξη 130 φιλοζωικών σωματείων της χώρας, αλλά και μεγάλων φιλοζωικών οργανισμών της Ευρώπης, τα σωματεία της Κρήτης («Προστασία ζώων», «Φιλοζωική Κρήτης», «Ζωφόρος» και «Αλληλεγγύη») μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες είπαν «όχι» στην κακοποίηση των ζώων και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση με δρώμενα στην πλατεία Αγοράς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να προστατεύσουν τα ζώα από κάθε άνθρωπο που θεωρεί ότι μπορεί να τα κακοποιεί.
Θέλοντας να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτήν τη μεγάλη ντροπή για την Κρήτη, και κατ’ επέκταση την Ελλάδα, έστειλαν το μήνυμα στους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες πως «δεν θα ανεχθούν άλλες υποσχέσεις».
«Ο αμοραλισμός, η έλλειψη ήθους και ιδανικών έχουν φτάσει σε τόσο επικίνδυνα επίπεδα στην Ελλάδα, που θεωρούμε φυσιολογικό το να πυροβολούμε, να κρεμάμε ζώα ή να τους κόβουμε τα αφτιά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει!» δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη.
Οι κακοποιήσεις δεν είναι πολλές μόνο στην Κρήτη. Απλώς, τα ζωοφιλικά σωματεία της Κρήτης δεν κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί. Αναδεικνύουν τα κρούσματα και τα γνωστοποιούν σε όλους. Ευτυχώς, το ίδιο κάνουν και άλλα σωματεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ποιος δυσφημεί τελικά τη χώρα; Είναι αδιαμφισβήτητο: αυτοί που κακοποιούν τα ζώα. Ποιος συμβάλλει στη μείωση του τουρισμού; Οι ίδιοι! Δεν είναι τυχαίο πως ένας από τους 10 λόγους για τους οποίους πολλοί τουρίστες δεν θα ξαναέρθουν στην Ελλάδα είναι κι ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα ζώα. Και, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτερο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: