Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση οδηγεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε χρεοκοπία

Μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «μια πρακτική λύση υπάρχει αυτή τη στιγμή να αναλάβει η κυβέρνηση, το κράτος τη λειτουργία του ναυπηγείου».
Υποστήριξε μάλιστα ότι η πολιτική αυτή «οδηγεί τα Ναυπηγεία με μαθητική ακρίβεια σε χρεοκοπία και σε πτώχευση».Παρελκυστική και αδιέξοδη χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «μια πρακτική λύση υπάρχει αυτή τη στιγμή να αναλάβει η κυβέρνηση, το κράτος τη λειτουργία του ναυπηγείου. Να εξασφαλίσει δουλειά ασκώντας πίεση και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά και δίνοντας τις απαραίτητες δουλειές που έχουν σχέση με το πολεμικό ναυτικό».
Τάχθηκε δε υπέρ της προοπτικής ενός ενιαίου φορέα των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, πράγμα το οποίο, όπως είπε, μπορεί να διασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας και την αύξηση της δουλειάς σε αυτό το χώρο.
«Σε κάθε περίπτωση δεν δεχόμαστε ούτε ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Θέλει η κυβέρνηση να το πει εκσυγχρονισμό, θέλει να το πει κρατικοποίηση, θέλει να το πει όπως να το πει, δεν δεχόμαστε ούτε ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του, να γίνει θύμα δηλαδή μιας πολιτικής συνειδητής φθοράς και υποβάθμισης του κλάδου», κατέληξε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: