Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα το απόγευμα στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.



Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εγκληματική επίθεση την οποία και καταδικάζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:



«Η επίθεση και τα θύματα της έρχονται να προστεθούν στον αμέτρητο κατάλογο ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ που έχουν συντελεσθεί με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».



Το ΠΑΜΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παύσει άμεσα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ καθώς και κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία. Επίσης, ζητά την άμεση απόσυρση του πλοίου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχει σε περιπολίες ανοιχτά του Λιβάνου.


Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Βιτάλης από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και ο Κώστας Λιάπατας, μέλος της εκτελεστική γραμματείας του ΠΑΜΕ.



Στο συλλαλητήριο παρευρέθη και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τώρα πιο αποφασιστικά τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι λαοί. Η τραγωδία στη περιοχή του Ισραήλ, που προκάλεσε το κράτος του Ισραήλ και η τραγωδία των νέων μέτρων που έρχονται είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Επιπροσθέτως λοιπόν οι λαοί δεν πρέπει να ανακόψουν την πορεία της αντεπίθεσης».



Ακολούθησε πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ μέσω των οδών Αμαλίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου και των ρευμάτων ανόδου των λεωφόρων Β. Σοφίας και Κηφισίας.


Πηγές:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: