Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων από το Ισραήλ στα διεθνή ύδατα!

Με μια πειρατική επίθεση στα διεθνή ύδατα 70 μίλια μακριά από την ακτή με 9 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες το κράτος του Ισραήλ έπνιξε στο αίμα την ειρηνική αποστολή του στόλου της Ελευθερίας, που μετέφερε τρόφιμα, φαρμακευτικό και οικοδομικά υλικά στη Γάζα.



Το κράτος του Ισραήλ σήμερα το πρωί απέλασε 6 από τους ειρηνικούς ακτιβιστές που απήγαγε τα ξημερώματα της Δευτέρας και κρατά παρανόμως. Στις περιγραφές τους αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι ακτιβιστές γίνονται αντικείμενο κακομεταχείρισης και βασανισμού με ξυλοδαρμό.



Ειδικότερα ο Κυβερνήτης του «Ελεύθερη Μεσόγειος» κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του συντονιστή της αποστολής Βαγγέλη Πισσία και άλλων μελών της ελληνικής αποστολής ενώ μέλος του πληρώματος κατήγγειλε ότι γίνονται ηλεκτροσόκ.



Εκτιμούμε ότι, με δεδομένη την κατάσταση της υγείας του καθηγητή Β. Πισσία που υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλεται βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Το ίδιο ισχύει και για τη σωματική ακεραιότητα όλων όσων αυτή τη στιγμή βασανίζονται στις ισραηλινές φυλακές. Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση:


•Να καταστήσει υπεύθυνο το Ισραήλ για την υγεία των απαχθέντων.



•Να κάνει σαφές ότι το επίπεδο των Ελληνοισραηλινών σχέσεων εξαρτάται από την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση καθώς και τη σωματική ακεραιότητα των απαχθέντων



•Να στείλει άμεσα αεροπλάνο με ιατρική υποστήριξη που θα παραλάβει τους απαχθέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: