Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ για την Ισραηλινή δολοφονική επίθεση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ παρακολουθώντας με μεγάλη ανησυχία τις συγκρούσεις στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας καταδικάζει έντονα και ανεπιφύλακτα την βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια σε ακτιβιστές που επιχειρούσαν με ειρηνικό τρόπο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη κατεχόμενη Γάζα. 

Αναγνωρίζοντας ότι ο κύριος λόγος ύπαρξης και συνέχισης της βίας και του πολέμου στην περιοχή είναι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ο μη σεβασμός από το Ισραήλ και των συμμάχων του, του δικαιώματος των Παλαιστινίων για δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, η καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ αναφορικά με την Παλαιστίνη και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού.
Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της Ισραηλινής κυβέρνησης που για ακόμα μια φορά δεν επιδεικνύει σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.


Καλούμε και αναμένουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Διεθνής Κοινότητα, και η Ε.Ε. να επιλυφθούν άμεσα του θέματος και να θέσουν το Ισραήλ προ των ευθυνών του.

Τους καλούμε επίσης να δράσουν ούτως ώστε να τερματιστεί η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, να αρθεί άμεσα ο οικονομικός, εμπορικός και άλλος αποκλεισμός των Παλαιστινιακών εδαφών και να σταματήσει ο συνεχιζόμενος εποικισμός στις κατεχόμενες περιοχές και η εκδίωξη Παλαιστινίων από τις οικίες τους.
Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό Λαό, που για μια ακόμα φορά δοκιμάζετε σκληρά.

Τέλος ως ΕΔΟΝ καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους και ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό να καταδικάσει την νέα ισραηλινή επιδρομή και να απαιτήσει τερματισμό της επιδρομής και του αποκλεισμού παίρνοντας μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ, αύριο Τρίτη 1 Ιουνίου, ώρα 17:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία. Λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
31/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: