Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

OΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Διαδηλώνουμε για ζωή με δικαιώματα

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, η συγκέντρωση όπου θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι Αθήνας και Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Από το χτεσινό αποκλεισμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.(Motion Team)


ην ανάγκη να συνεχιστεί αμείωτα η καθημερινή πάλη για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο αναδεικνύουν τα σημερινά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε 56 πόλεις όλης της χώρας. Συλλαλητήρια στα οποία καλείται να δώσει μαζικό και δυναμικό «παρών» κάθε εργαζόμενος, σύσσωμος ο λαός, που βλέπει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του να συνθλίβονται κάτω από τον οδοστρωτήρα της ανάπτυξης που απαιτούν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες κτλ.

Τα σημερινά συλλαλητήρια αποτελούν βήμα ολόπλευρης καταδίκης της πολιτικής που θέλει τις λαϊκές ανάγκες βορά στην κερδοφορία και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Της πολιτικής που οδηγεί στη ζωή και δουλειά με όρους σκλαβιάς, όπως αποτυπώνουν τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., σε συνεργασία με ΔΝΤ - ΕΕ, αλλά και με τη στήριξη που προσφέρουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Της πολιτικής που οδηγεί στο χαμό ανθρώπινων ζωών, όπως ανέδειξαν και τα χτεσινά αιματηρά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας,με τη συμμετοχή εργαζομένων από την Αθήνα, τον Πειραιά και άλλες περιοχές της Αττικής, θα ξεκινήσει με συγκέντρωση και θα ακολουθήσει συλλαλητήριο μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία, καταγγέλλοντας το νέο έγκλημα του ιμπεριαλισμού.


Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια, χτες, στηΘεσσαλονίκη οι ταξικές δυνάμεις προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
α σημερινά συλλαλητήρια αποτελούν σταθμό και μαζί κλιμάκωση των πολύμηνων εργατικών αγώνων, που αποκτούν μεγάλη σημασία μέσα σε συνθήκες κρίσης και σε περίοδο ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης. Σημασία όχι μόνο για την αντίσταση στον αντιλαϊκό τυφώνα, αλλά και για τη σφυρηλάτηση της λαϊκής αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής πάλης και συμμαχίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το κοινό αγωνιστικό κάλεσμα, που μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και το ΠΑΜΕ απευθύνουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες με την ΠΑΣΥ, οι φοιτητές - σπουδαστές, οι μαθητές και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αντίστοιχα με το ΜΑΣ, το ΣΑΣΑ, την ΟΓΕ, μεγαλώνει την αισιοδοξία, αλλά και την ευθύνη για την ολόπλευρη ένταση των αγώνων σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά.
Σ' αυτό το πλαίσιο αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία που αποκτά η εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, που συνεχίζεται με τη μορφή λαχειοφόρου αγοράς. Η εξόρμηση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιούνη και κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ. Μέχρι στιγμής το 100% του πλάνου τους έχουν πιάσει οι τοπικές Γραμματείες σε: Ικαρία, Λακωνία, Κεφαλονιά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Ροδόπη, Κιλκίς. Στην πλήρη κάλυψη του πλάνου τους πλησιάζουν οι Γραμματείες σε: Καβάλα, ΔΕΗ Κοζάνης, Ζάκυνθος, Κοζάνη, Γρεβενά, Εβρο, Λιβαδειά, Φωκίδα και Ηλεία, Αργολίδα, Ρέθυμνο, Κω - Κάλυμνο και Ρόδο.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: