Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα


Την ίδια στιγμή που παίρνονται τα πιο βάρβαρα μέτρα που φουντώνουν τη λαϊκή οργή, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα MME, επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή και την συζήτηση του κόσμου σε υπαρκτά σκάνδαλα, σε μίζες και σε ονόματα φοροφυγάδων για να εκτονώσει και να εκτρέψει τη λαϊκή οργή σε ανώδυνες για το σύστημα καταστάσεις.
Mε αυτό θέλουν να δείξουν ότι για τα ελλείμματα και την κρίση φταίνε κάποια «λαμόγια», για να μείνει στο απυρόβλητο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της «νόμιμης» κλοπής και της εκμετάλλευσης, που γεννά και τα φαινόμενα αυτά, που είναι αποστήματα, παρωνυχίδες και «σπυριά» στο κορμί ενός κακοφορμισμένου σώματος.

Θέλουν να πείσουν τον λαό πως αν διορθωθούν αυτές οι κακές πλευρές, μέσα από την τιμωρία εκείνων που έκλεψαν, μέσα από την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών κλπ., το πρόβλημα θα λυθεί και το σύστημα θα εξυγιανθεί. Δείχνουν το δέντρο για να κρύψουν το δάσος.
Tην ίδια στιγμή βέβαια που βγάζουν στη φόρα πίνακες με φοροφυγάδες, με νόμους, μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και αυξάνονται οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι για το λαό, αυξάνονται οι τεράστιες «νόμιμες» φοροελαφρύνσεις-φοροαπαλλαγές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ μειώνονται κι άλλο οι μισθοί, που μαζί με την «κρυφή» κλοπή της υπεραξίας της εργατικής δύναμης, που καρπώνεται το κεφάλαιο, αυξάνεται τελικά η «νόμιμη» κλοπή και η εκμετάλλευση.
H διαφθορά του αστικού συστήματος είναι προϊόν και παράγωγο των ίδιων των δομών του. Σκάνδαλο είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τα αμύθητα κέρδη μιας μικρής μειοψηφίας καπιταλιστών, την κλοπή της εργατικής δύναμης και την κοινωνική αδικία, στο έδαφος του οποίου ανθεί η διαπλοκή και η σύμφυση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, όπου τα αστικά πολιτικά κόμματα χειραγωγούνται από τα μονοπώλια, στα υπόγεια του οποίου θα γεννιούνται τα πάσης φύσεως τρωκτικά και «λαμόγια». Παρά την όποια υγειονομική πολιτική «απολύμανση», η οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό είναι «νύχι με κρέας», «σάρκα μία», με τα «λαδώματα», τη φοροδιαφυγή, τις μίζες, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, την εκποίηση του κοινωνικού πλούτου κλπ. Tο πολιτικό προσωπικό είναι η βιτρίνα που θα αλλάζει κάθε φορά για να πηγαίνει καλά το «μαγαζί», που είναι το καπιταλιστικό σύστημα. «Tο μοναστήρι» δηλαδή «να 'ναι καλά» και «θα 'βρει καλογέρους». Γι αυτό το πολιτικό «λίφτινγκ» της «κάθαρσης» και της «αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος» δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεγελάσει το λαό.

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το ίδιο το καπιταλιστικό (λογιστικό-χρηματοποικονομικό) σύστημα (του ιμπεριαλισμού των ιδιωτών τραπεζιτών).

Αυτό το προείδε ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ και το διατύπωσε.."ο ιμπεριαλισμός είναι σαν μια χάρτινη τίγρης", έκτοτε η ΚΙΝΑ μάζευε τα χαρτιά του λογιστικό-χρηματοποικονομικού σκανδάλου του καπιταλισμού σε σημείο που τύλιξε τον "τίγρη" σε μια κόλα χαρτί!


Tέλος πάντων τουλάχιστον στους αναγνώστες και επισκέπτες της ιστοσελίδας ΚΑΠΟΥ σε μόνιμη διασύνδεση θα πρέπει να ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ και να ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ κατ΄ ευθείαν σε μια πηγή ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ γνώσης μόρφωσης παιδείας, που είναι βασική ΑΛΛΑ και η προπαιδεία για την κατανόηση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, την ανάλυση του ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΜΗΛΙΩΝ από τον κ. Φ. Κ. Βώρου


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:
Copyright © 2001 F. K. Voros Το πλήρες μελέτημα του κ. Φ.Κ. Βώρου
url: http://www.voros.gr/ http://www.scribd.com/doc/7070743/-



(όπως κι εδώ) http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/02/blog-post_27.html


Και δεν νοείται να μιλάμε και να γράφονται για τα χρηματοοικονομικά από διάφορους οικονομολόγους, υποκόμους του τραπεζοοικονομικού συστήματος, κι επισκέπτες και αναγνώστες της ιστοσελίδας να μη προτρέπονται στο να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ πέρα από για τις αρλούμπες που γράφουν.


όπως το ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ-MONEY AS DEPT
Ένα video για τις τράπεζες, το χρήμα και τη μεγάλη απάτη.

http://vimeo.com/5350419


(όπως κι εδώ) http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2009/03/zeitgeist.html


Το ίδιο και για τους ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-THE MONEY MASTERS
Αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση
http://vimeo.com/8872976


(όπως κι εδώ) http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/06/blog-post.html


Κι επειδή το, συν Αθηνά και χείρα κείνε είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας, κάτι το οποίο το έχω διατυπώσει κι αλλού, όπως κι εδώ!
http://www.facebook.com/topic.php?uid=157324787645914&topic=200


Αλλά και για μετά με τις κατά τόπους, συνειδητές και επί γνώση παρεμβολές και ελέγχους, με την απόκτηση εμπειριών και θα αναδειχτούν πολίτες που θα τύχουν της εκτίμησης να αντιπροσωπεύσουν επάξια την ψήφο των συμπολιτών τους, ΑΛΛΑ και στη συνέχεια στη ΒΟΥΛΗ θα έχουν το σθένος να υψώσουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ για το ευνομούμενο της πολιτείας ΚΟΝΤΡΑ σ΄αυτούς που δεν τολμούν να επέμβουν, ώστε η δικαιοσύνη να συγκλίνει με το ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,


http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
τότε μόνον οι ΙΔΙΩΤΕΣ διαχειριστές του Οίκου του Θεού θα σταματήσουν να εξευτελίζουν του ΠΟΛΙΤΕΣ της Εκκλησίας του Δήμου


μη επιτρέποντας την ασυδοσία των επιρρεπών στην ανωμαλία στους χώρους της δικαιοσύνης να εφαρμόζει ΑΚΟΜΑ το δικαίωμα της πρώτης νύχτας του γάμου ως κεκτημένο τους δικαίωμα από την εποχή του Μεσαίωνα μέσω των κοτζαμπάσηδων συνεχιστών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


ΑΠΑΙΤΗΤΕ λοιπόν μια ιστοσελίδα παραπομπής ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ειδικών θεμάτων ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ παιδείας γνώσης, ως κοινή συνισταμένη επικοινωνίας προς αποφυγή αναμάσησις αναπαραγόμενων διαπιστώσεων που περισσότερο λειτουργούν ως τροφή πνευματικού αυνανισμού, χωρίς να προτείνουν μια ερωτική διέξοδο εκτόνωσης ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.