Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απεργία αύριο από τη ΓΣΕΕ - Κλειστά τα λιμάνια - Από τις 10:00 ως τις 16:00 θα κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς Σε 48ωρη απεργία από σήμερα η ΑΔΕΔΥ-Απεργία αύριο από τη ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ - Κλειστά τα λιμάνια - Από τις 10:00 ως τις 16:00 θα κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς

Με κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απαντούν συνδικάτα και εργαζόμενοι στην ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων. Απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Σε συμβολική κατάληψη του Παρθενώνα προχώρησαν για περίπου τέσσερις ώρες το πρωί περίπου διακόσια μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας των εκπαιδευτικών.
 
Περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για την Παιδεία που προωθεί το υπουργείο. Στη διαδήλωση συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι και φορείς - μεταξύ των οποίων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ - ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κρίσης, του ΔΝΤ, της υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου αλλά και των ανδρών των ΜΑΤ, τους οποίους κατηγορούν ότι ξυλοκόπησαν τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς κατά τη χθεσινή κατάληψη σε στούντιο της ΝΕΤ.

Κατάληψη Παρθενώνα
 
Νωρίτερα. τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αναρτήσει  δύο πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα "Λαοί της Ευρώπης Ενωθείτε"και "People of Europe Rise Up". Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, τόνισε ότι τα μέλη του ΚΚΕ δεν εμπόδισαν κανένα τουρίστα να επισκεφθεί το μνημείο και ότι οι πόρτες του είναι ανοιχτές. "Οι πράξεις αντίστασης δεν συκοφαντούν τη χώρα. Αυτό το κάνουν τα μέτρα της κυβέρνησης για να σώσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας" σημείωσε.
Απεργίες
Οι Ομοσπονδίες δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) έχουν ήδη κηρύξει 48ωρη απεργία για τις 4 και 5 Μαΐου και προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά αύριο Τρίτη 4 Μάη 2010 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια μαζί με τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών.
«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη γενική απεργία της 5ης Μάη για να μην καταργηθούν ιστορικές κατακτήσεις μας, να μη μας επιστρέψουν στις μέρες του '60» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν με τα απορριματοφόρα των δήμων πορεία μέχρι τη Βουλή.
«Δεμένα» στα λιμάνια όλη της χώρας θα παραμείνουν την Τετάρτη, 5 Μαΐου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία -αναμεσά τους και τα ακτοπλοϊκά- εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία των Ελλήνων ναυτικών, που θα ξεκινήσει στις 24.00 σήμερα, 4 Μαΐου, και θα λήξει στις 24.00 της Τετάρτης, 5, αποφασίσθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με ψήφους 8 υπέρ και 7 κατά.
Πάντως, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, χθες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου, έκανε γνωστό ότι οι Έλληνες μηχανικοί θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα γίνουν αυτές.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ίδια μέρα (5 Μαΐου) αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: