Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Λουκέτο» βάζει η Ομοσπονδία Γυμναστικής μέχρι τέλος του μήνα

«Λουκέτο» βάζει μέχρι τέλος του μήνα η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία που αποφάσισε την αναστολή κάθε προγραμματισμένης αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την πραγματοποίησή τους.
«Οι ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της ομοσπονδίας είναι πάρα πολλές. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΓΟ τόνισε ότι η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ήταν μονόδρομος. Παράλληλα ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο της γυμναστικής για την αιφνιδιαστική αλλαγή στον προγραμματισμό. «...Χωρίς να έχουμε στα χέρια μας έναν σαφή προϋπολογισμό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε την οικονομική επιβάρυνση της ομοσπονδίας αδιαφορώντας για το μέλλον».

Ύστερα απ’ αυτή τη δραματική εξέλιξη σε ένα άθλημα που προσφάτως μας χάρισε χρυσό (Μάρας) και ασημένια μετάλλια (Τσολακίδης, Κοσμίδης) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αναβάλλονται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων και οι τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων παμπαίδων - παγκορασίδων στην ενόργανη, οι προκριματικές φάσεις των πρωταθλημάτων κορασίδων και παγκορασίδων στη ρυθμική, καθώς και το Πανελλήνιο ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων στο τραμπολίνο.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Ο κ.Βασιλειάδης επεσήμανε πως η Ομοσπονδία προχώρησε ήδη σε μειώσεις δαπανών μέχρι 50%, τόσο στις αποδοχές των ομοσπονδιακών προπονητών, όσο και στα υπόλοιπα επίπεδα. «Οι αθλητές και προπονητές έδειξαν κατανόηση, εκπροσώπησαν με επιτυχία την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά πλέον αδυνατούμε να καταβάλουμε τους μισθούς των τελευταίων μηνών. Πολύ περισσότερο να κάνουμε τον σχεδιασμό που θέλουμε για την προετοιμασία ενόψει των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων του φθινοπώρου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: