Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Red Star


Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων δήλωσε:

Θα κάνατε πρόταση το ΚΚΕ για κοινή δράση το επόμενο διάστημα;…

"Ναι.. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας.
Μίλησα πριν από λίγο για τις ευθύνες της Αριστεράς. Αν αυτή η στιγμή η Αριστερά παρά τις διαφορές της, οι διαφορές είναι υπαρκτές, υπάρχουν και δεν κρύβονται… επειδή τα μέτρα αυτά και η κατάσταση στην οποία μπαίνει η ελληνική κοινωνία είναι πρωτόγνωρη, πιστεύω ότι όλοι όσοι προσπαθούμε να αντισταθούμε σ΄ αυτή την προοπτική πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες που να δίνουν ελπίδα στον ελληνικό λαό, γιατί αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Δεν βλέπει πουθενά ελπίδα. Και υπ΄αυτή την έννοια εμείς, όσο κι αν παίρνουμε αρνήσεις, θα επιμείνουμε στην ανάγκη συντονισμένης και κοινής δράσης.
Προσανατολίζομαι να ζητήσω επισήμως συνάντηση από την κυρία Παπαρήγα. Γιατί δεν μπορεί να θυσιάζεται ο 13ος και 145ος μισθός, να διαλύεται το συνδικαλιστικό και το εργατικό κίνημα, να διαλύεται η κοινωνική συνοχή, κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες από τους Έλληνες εργαζόμενους μέσα σε λίγους μήνες και η Αριστερά να μην μπορεί να συζητήσει."


EINAI MIA ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.


Η ΣΤΑΣΗ  ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΣΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΣΤΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΗΣ.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ ,ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ .ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ.
  

RED STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: