Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ-Ψηλά το κεφάλι! Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός

Kεντρική προκήρυξη - κάλεσμα, με την οποία το Κόμμα απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους και το λαό μπροστά στη μεγάλη κινητοποίηση



Σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και την πλατιά διάδοση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα, το Σάββατο 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σχεδιάζουν ένα πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης, σε λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, παράλληλα με την καθημερινή, πρωτοπόρα συμμετοχή τους στους εργατικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα την προκήρυξη - κάλεσμα, με την οποία το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και τον καλεί στις 15 του Μάη να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας.
Ελάτε μαζί μας! Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος



«Τώρα στον αγώνα με το ΚΚΕ! Ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του.
Για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.



Για να μην περάσουν η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων, οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ.


Για να εμπνεύσουμε και να δώσουμε νέα πνοή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



Δεν πρέπει πια να εμπιστεύεσαι αυτούς που σε ληστεύουν τόσα χρόνια. Οσες θυσίες και αν κάνεις, η ζωή σου θα χειροτερεύει, αν παραμένουν άθικτα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.



Ελα να αναδείξουμε τη μόνη λύση που έχει ο λαός, για να γλιτώσει από τα δεινά που φέρνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.



Εσύ παράγεις τον πλούτο. Σου ανήκει. Ο δικός σου δρόμος ανάπτυξης, αυτός που ικανοποιεί τις ανάγκες σου, είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια. Ο δρόμος της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.



Μη ματώνεις για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.



Μόνο οι θυσίες στον αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα πιάνουν τόπο.
Από την Κρήτη ως τη Θράκη, από την Ηπειρο ως την Πελοπόννησο, τα νησιά και τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ.
Ακουσε τώρα τη φωνή του ΚΚΕ, ανταποκρίσου στο κάλεσμά του.
Θυμήσου: Μόνο το ΚΚΕ σου είπε την αλήθεια για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, την ΕΕ. Οτι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου θα φέρει δεινά στο λαό. Οτι οι θυσίες σου θα πάνε χαμένες, γιατί αυτή η ανάπτυξη οδηγεί σε κρίση. Οτι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία.
Θυμήσου: Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προεκλογικά σε προειδοποίησε, ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση, θα φέρουν θύελλα αντιλαϊκών μέτρων.
Και τώρα μόνο το ΚΚΕ σου λέει την αλήθεια.
Ολα τα άγρια μέτρα ήταν προσχεδιασμένα εδώ και καιρό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα είχαν ψηφίσει στην ΕΕ. Είναι ψέμα ότι τώρα ξαφνικά τους τα επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη γενίκευση της προσωρινής ελαστικής εργασίας, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τον οδοστρωτήρα που ονομάζουν "Καλλικράτη", τα απαιτούν και τα χρειάζονται οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., γι' αυτούς η κυβέρνηση προσέφυγε στο μηχανισμό ΕΕ - ΔΝΤ. Ο στόχος τους είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη, να συμπιέσουν και να βγάλουν εκτός παραγωγής τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επιχειρηματίες.



Θέλουν να πληρώσει ο λαός την κρίση και τα χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται.
Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και στους δημοσιογράφους τους.



Μη δέχεσαι να βάλουν ενέχυρο τη δική σου ζωή και των παιδιών σου.



Τα προβλήματα και οι ανταγωνισμοί των κεφαλαίων και των κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ θα οξυνθούν. Η συμμετοχή και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας εγκυμονεί μεγάλους κίνδυνους.



Είναι αισχρό ψέμα ότι οι αγώνες, οι απεργίες, η ανυπακοή στις τρομοκρατικές αποφάσεις των δικαστηρίων κάνουν χειρότερα τα πράγματα για τους εργαζόμενους. Επιδιώκουν να αλυσοδέσουν το λαό για να τον συντρίψουν. Φοβούνται την εργατική λαϊκή πάλη, γιατί εμποδίζει την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες να ισοπεδώσουν τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις.



Η ανοχή και ο φόβος σου να τους αντιπαλέψεις τούς αποθρασύνει.



Η διαφωνία σου και η οργή σου δεν τους είναι εμπόδιο, αν δεν εκφραστεί σε οργανωμένη λαϊκή πάλη, σε συστράτευση με το ΚΚΕ.



Ψηλά το κεφάλι!



Τώρα πρέπει να εγκαταλείψεις τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την εργατική αριστοκρατία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.



Έλα με το ΚΚΕ να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, εκεί που παράγεται πραγματικά ο πλούτος» 
 
Πηγή:www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

Δημήτρης Ν. είπε...

To να διοργανώνει ένα κόμμα της αριστεράς τις ιδιαίτερες κομματικές του συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για να προβάλει τις θέσεις του είναι λογικό, θεμιτό και αναγκαίο. Το να αναγορεύεται αυτό όμως ως το άπαν της αντίστασης του λαού στην επίθεση του συστήματος είναι μάλλον και τουλάχιστον προβληματικό. Θα περίμενε κανείς αν δει ένα κάλεσμα στην απεργία της 5 του μήνα, 4&5 για τους δημόσιους υπάλληλους. Είναι δυνατόν όλο αυτό το δυναμικό των αγωνιστών του ΚΚΕ να δώσει όλες του τις δυνάμεις για μια κομματική συγκέντρωση στις ...15 Μάη τη στιγμή που στο ενδιάμεσο μπορούν και πρέπει να δωθούν μεγάλες απεργιακές μάχες;

Red Star είπε...

Σύντροφε το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες και έχεις ένα δίκιο.

"Είναι δυνατόν όλο αυτό το δυναμικό των αγωνιστών του ΚΚΕ να δώσει όλες του τις δυνάμεις για μια κομματική συγκέντρωση στις ...15 Μάη τη στιγμή που στο ενδιάμεσο μπορούν και πρέπει να δωθούν μεγάλες απεργιακές μάχες;"

Από την άλλη ο σχεδιασμός αυτός του Κ.Κ.Ε δείχνει ότι θέλει να κλιμακώσει τον αγώνα και να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο που βρέθηκε κοντά του τελευταία.Και μην ξεχνάμε πως θα έχει περάσει μια εβδομάδα από το συνέδριο της ΚΝΕ.

Θα φανεί στην πράξη αν θα έχει επιτυχία ή όχι.Και μέχρι τις 15 Μάη πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει για το κίνημα προς το καλύτερο ή το χειρότερο.Για μένα πρωτεύουσα σημασία έχει η διόγκωση του κινήματος των εργαζομένων ιδίως τώρα μετά την βλακώδη ενέργεια των κουκουλοφόρων, που πραγματικά εύχομαι να τους πιάσουν να δούμε τι φρούτα είναι.