Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων

Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ



Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Μόνο η κυβέρνηση Τσολάκογλου επί ναζιστικής κατοχής τόλμησε να προωθήσει ανάλογα μέτρα μείωσης μισθών και άγριων περικοπών!Για αυτό και στις 5 Μάη, στη νέα γενική Απεργία πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση: Δεν θα περάσουν!


Η λεηλασία των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακώνεται με τετραετές πάγωμα μισθών, νέα περικοπή επιδομάτων και κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, την οποία δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τα ετήσια φτωχο-επιδόματα των 1.000 ευρώ μικτών. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα (συμβασιούχοι κλπ) θα πεταχτούν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: