Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Συμβούλιο χωρίς... πολιτικούς αρχηγούς-Γ.Παπανδρέου και Καρατζαφύρερ πάλι μαζί και αγαπημένοι

Μετά τους επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Καρόλου Παπούλια. Τη σύγκληση του συμβουλίου είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει την αντιπολίτευση για το χθεσινό πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με κύκλους της Ρηγίλλης, στη 1.30 μ.μ. ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε επικοινωνία με την προεδρία της Δημοκρατίας και ενημέρωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς "έκανε την πρόταση για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν αποφασιστούν τα τελικά μέτρα". Δεδομένου ότι τα μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και ότι έχουν ήδη αρνηθεί να συμμετάσχουν στο συμβούλιο οι Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας, "ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκρινε ότι δεν έχει πλέον νόημα η σύγκληση του συμβουλίου, παρά το σεβασμό του Αντ. Σαμαρά στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας".


Νωρίτερα, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε ανακοινώει ότι δεν προτίθεται να παραστεί στο συμβούλιο. "Εάν η σύγκληση γινόταν πριν τα μέτρα θα πηγαίναμε. Σήμερα όμως αρνούμαστε να γίνουμε κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει η σύσκεψη για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος. Δεν θα συναινέσουμε σε έναν ευτελισμό μιας διαδικασίας στην οποία δεν τηρούνται τα προσχήματα", δήλωσε.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση" , δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε άδικα και αναποτελεσματικά τα κυβερνητικά μέτρα. "Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις όταν αυτή η συναίνεση δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία", δήλωσε για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, έκανε λόγιο για "επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία" και κάλεσε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συμμμετάσχουν στο συμβούλιο.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: