Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ρωσία: Ύψιστα μέτρα ασφαλείας το Πάσχα Σε όλη τη χώρα θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και 3.500 στρατιώτες


Η Εθνική Αντριτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) έχει δώσει οδηγίες σε όλες τις ρωσικές επαρχίες να θέσουν σε εφαρμογή ύψιστα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι πυροσβέστες, οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και η αστυνομία.

Σε όλη τη χώρα θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και 3.500 στρατιώτες. Τουλάχιστον 500 αστυνομικοί θα ελέγξουν εξονυχιστικά την εκκλησία του Χριστού Σωτήρος όπου τα μεσάνυχτα ο πατριάρχης Κύριλλος θα ψάλλει το "Χριστός Ανέστη", παρουσία της πολιτικής ηγέσίας της χώρας.

Ακόμα, θα ελεγχθούν και άλλες 269 εκκλησίες όπου αναμένεται να συρρεύσουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Μοσχοβίτες για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Τέλος, άλλοι 100 αστυνομικοί θα αναλάβουν την ασφάλεια του αεροδρομίου Βνούκοβο όπου αναμένεται να προσγειωθεί, αργά το βράδυ του Μ. Σαββάτου, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ.

 Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: