Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Διχαστικό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αντί η πασχαλινή εγκύκλιος να εμπεριέχει ευχές και αγάπη, είχε στίγμα διχόνοιας

Δεν περιορίστηκε μόνο στα θρησκευτικά μηνύματα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, όπως είναι το Πάσχα και με την Πασχαλινή του Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος Β έσπειρε πολιτική αντιπαράθεση και διχόνοια αντί την αγάπη και την ενότητα του λαού μας.  Ενώ αναφέρεται στην Ανάσταση του Χριστού  ότι «μέσα από την ατμόσφαιρα της νίκης, της χαράς και του φωτός που ανέτειλε από τον τάφο και σκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν θέση μικρότητες και μνησικακίες, μίση και πάθη» την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β κάνει πολιτικές αναλύσεις και μιλά για επανακαθορισμό στόχων. 
Αμφισβητεί την έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια της υπεύθυνης και εκλεγμένης πολιτικής ηγεσία του τόπου για λύση και επανένωση και μιλά περί «ψευδεπίγραφου ρεαλισμού». Μίλησε υβριστικά εναντίον της  εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας και με διαστρεβλωτικό λόγο υποστήριξε ότι «έγιναν λάβαρο του αγώνα μας οι τουρκικές θέσεις και ότι  προάγουμε την τουρκοποίηση της Κύπρου»! Μιλώντας επίσης ως πολιτικός και όχι ως Ιεράρχης συντάχθηκε με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να επανατοποθετήσουμε το πρόβλημά μας και να αναζητήσουμε ευρωπαϊκή λύση»! «Να αγωνισθούμε για απελευθέρωση και όχι για οποιαδήποτε επανένωση», αναφέρει.
Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β έστειλε ευχετήριες πασχαλινές επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, στον Πρόεδρο της Ελλάδας Κ. Παπούλια και στον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
 
Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: