Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Εθνικό» ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία


Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ και πίεση να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές ανατροπές
Πλειοδοσία αντιλαϊκών μέτρων κάνουν μεταξύ τους κυβέρνηση και ΝΔ, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να πάρει ταξική απάντηση η ενιαία στρατηγική τους
Σταθερή στη θέση πως «εθνικό είναι ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία», η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει από τη μια να βάζει πλάτες στα αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη συμπλέει με την πιο ενεργό εμπλοκή της εγχώριας πλουτοκρατίας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όπως προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική είναι η στάση που κράτησε απέναντι στο ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Πρώτα απ' όλα έσπευσε να χαιρετίσει την «επιτυχία» για την κατάργηση της βίζας, διεκδικώντας μάλιστα μερίδιο από τη δόξα, αφού παρέπεμψε στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για επιτυχή κατάληξη μιας «σημαντικής εθνικής προσπάθειας», που είχε ξεκινήσει με την επίσκεψη που έκανε η ίδια στις ΗΠΑ το Μάρτη του 2006 και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των τρομο-συμφωνιών τον Ιούνη του 2009 στην Κέρκυρα.


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε να ψελλίσει τον παραμικρό υπαινιγμό ή ερώτημα για τα «ανταλλάγματα» που πρόσφερε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος «ξέχασε» να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές», που έχει θέσει το κόμμα του τόσο στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ όσο και στα Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο.
«Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό η ΝΔ στηρίζει κάθε εθνική προσπάθεια για το συμφέρον του τόπου», ήταν η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Π. Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να αποφύγει να μιλήσει επί της ουσίας του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ΝΔ περιμένει την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του ταξιδιού και κυρίως να διαπιστώσει τον αντίκτυπό του στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, περνώντας έτσι σε «δεύτερο πλάνο» τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για τα Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο, αλλά και τα Βαλκάνια.
Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει αδιάλειπτα την άσκηση πίεσης προκειμένου να ληφθούν τα 23 μέτρα - ανάσες για το κεφάλαιο που έχει προτείνει η ίδια, υιοθετώντας τα σχετικά «αιτήματα» των εμποροβιομήχανων. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας, Ι. Βρούτσης, κάλεσε χτες την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση «αξιοποίηση» της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, μέσα από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τζογάροντας και ξεπουλώντας τους κόπους και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, πλειοδότησε υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, υπενθυμίζοντας παλαιότερη πρόταση της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και υπέρ των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: