Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Νέα επίθεση ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα


Ο Γιώργος Τούσσας, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με παρέμβασή του σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κούβα, επεσήμανε τα εξής:

«Η νέα επίθεση του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), ενάντια στη σοσιαλιστική  κυβέρνηση και το λαό της Κούβας, με το απαράδεκτο ψήφισμά του, με πρόσχημα το θάνατο από απεργία πείνας  του κουβανού ποινικού κατάδικου Ορλάντο Σαπάτα Ταμάγιο - παρά τις προσπάθειες των κουβανικών υπηρεσιών υγείας να αναστρέψουν την κατάσταση της υγείας του - εντάσσεται στην αντικομουνιστική εκστρατεία την οποία καθοδηγεί η Ε.Ε και πρωτοστατεί το Ε.Κ. Αποτελεί μέρος της αντισοσιαλιστικής επίθεσης και της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Ε.Ε. ενάντια στο νησί της επανάστασης, όπως εκφράζεται με την απαράδεκτη Κοινή Θέση της ΕΕ κατά της Κούβας, που μοναδικό στόχο έχει την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας.

Συνιστά υποκρισία και πρόκληση η προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτού του γεγονότος από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στο ΕΚ. Οι δυνάμεις αυτές -κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί και πράσινοι- στο Ε.Κ., στηρίζουν αναίσχυντα το πραξικόπημα στην Ονδούρα και αρνούνται να καταδικάσουν τις δολοφονίες δεκάδων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς, καθώς και τη σφαγή εκατοντάδων συνδικαλιστών και αγωνιστών από τις κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες του καθεστώτος Ουρίμπε στην Κολομβία, την άδικη συνεχιζόμενη φυλάκιση των 5 Κουβανών πατριωτών στις φυλακές των ΗΠΑ, γιατί υπεράσπισαν την πατρίδα τους από τις σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις των συμμοριών πρακτόρων που έχουν εγκαταστήσει στο Μαϊάμι, εκτρέφουν, οργανώνουν, εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.
Πάει πολύ να δίνουν μαθήματα "δημοκρατίας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, όλων των λαών που στενάζουν από τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτό που ενοχλεί το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του είναι η σοσιαλιστική εξουσία στη Κούβα, η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τους εξοργίζει η ηρωική αντίσταση του Κουβανικού λαού, που  -παρά το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και τον συντονισμένο πόλεμο όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων εναντίον του πάνω από 50 χρόνια- υπερασπίζεται το σοσιαλισμό, τις μεγάλες κατακτήσεις που έφερε για το λαό, το αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα το δικό του δρόμο για τη ζωή  και την ικανοποίηση των αναγκών του. Αυτό που φοβούνται είναι το φωτεινό παράδειγμα της σοσιαλιστικής Κούβας για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου, που στενάζουν κάτω από το ζυγό των μονοπωλίων. Οι τεράστιες κατακτήσεις, της Κούβας  στην υγεία, την εκπαίδευση, τη λαϊκή στέγη, τα πρωτόγνωρα δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, η πιο πλατιά και ουσιαστική ελευθερία που απολαμβάνει ο Κουβανικός λαός, που αποδεικνύουν την ανωτερότητα και τις δυνατότητες του σοσιαλισμού απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που συσσωρεύει διαρκώς βάσανα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. 
Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα το ψήφισμα του Ε.Κ., καταγγέλλει στους λαούς της Ευρώπης την λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Καλεί τους λαούς να σηκώσουν τείχος αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό και την κυβέρνηση του. Να απαιτήσουν την κατάργηση της Κοινής Θέσης της Ε.Ε. ενάντια στην Κούβα. Να στηρίξουν την θέση της κουβανικής κυβέρνησης για έναρξη πολιτικών συνομιλιών ΕΕ-Κούβας στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου  οφέλους, χωρίς προϋποθέσεις και εκβιαστικούς όρους από την ΕΕ. Να καταδικάσουν την προσπάθεια της ΕΕ να χρησιμοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σαν  πρόσχημα για την άσκηση ιμπεριαλιστικών πιέσεων και εκβιασμών στο λαό της Κούβας και την κυβέρνησή του. Να απαιτήσουν την άμεση άρση του εγκληματικού εμπάργκο των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα του Κουβανικού λαού να αγωνίζεται ενάντια στη λυσσαλέα προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να τον γυρίσει πίσω στο καθεστώς της καπιταλιστικής τυραννίας και εκμετάλλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: