Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Απεργιακό μπαράζ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !


thumb
Κατεβάζουν τα ρολά την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν πορεία στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα έχει στην Ομόνοια πορεία και το ΠΑΜΕ.


Τη συμμετοχή τους στην απεργία της 11ης Μαρτίου ανακοίνωσαν την Τρίτη όλα των σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ. Στην συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να απεργήσει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ εκφράζουν την συνολική αντίθεση του κλάδου «στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Έτσι, χειρόφρενο «τραβούν» για ολόκληρη την ημέρα το Μετρό, τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ, το τραμ, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος σε Αθήνα και Πειραιά. Στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Με στάσεις εργασίας  συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Η Olympic Air και η Aegean Airlines ματαίωνουν όλες τις πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.
Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες, τελωνεία, δικαστήρια, πλοία και στις ΔΕKO. Επίσης οι απεργοί αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ ενώ κλειστά θα παραμείνουν  και τα πρατήρια καυσίμων.

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: