Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-Γυναίκες ξεσηκωθείτε κάντε τη δύναμή σας ανατροπή!



Το μήνυμα προοπτικής της 8ης Μάρτη «ήχησε» χτες στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν νέο σύνθημα ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση
Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή διαδήλωσαν στην Αθήνα
Βήμα μπροστά στην πάλη για την ισοτιμία των γυναικών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης, βήμα μπροστά στην πάλη για να υψωθεί στέρεο ταξικό τείχος εργαζομένων ανδρών και γυναικών πάνω στο οποίο θα προσκρούσουν τα μέτρα - ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, και κεφάλαιο, αποτέλεσαν τα χτεσινά δυναμικά, μαχητικά κοινά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Εργαζόμενες από εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα, γυναίκες εκπαιδευτικοί, φοιτήτριες, μανάδες μαζί με τα παιδιά τους και τους άνδρες τους βγήκαν χτες στους δρόμους όλης της χώρας για να δηλώσουν ότι απέναντι στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, κομμάτων του ευρωμονόδρομου και συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα αντιπαραθέτουν το δικό τους ενιαίο αγωνιστικό μπλοκ της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και αγροτισσών. Διεκδικούν αποφασιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη σύνταξη, στη μητρότητα, στην ψυχαγωγία, στην δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία. Και από τη διεκδίκηση όλων εκείνων των αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες δεν κάνουν βήμα πίσω! Αυτό το μήνυμα αντήχησε και χτες στις γειτονιές και τις πλατείες, στους δρόμους και στις πόλεις σε όλη τη χώρα, κόντρα και ενάντια σε όλους αυτούς που επιχειρούν να αλλοιώσουν την πραγματική αξία και το νόημα της 8ης Μάρτη, παγκόσμια μέρα αγώνα και περηφάνιας για τις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου.
«Εργάτριες και εργάτες με μια φωνή, τώρα με το ΠΑΜΕ για πάλη ταξική»
Παρά το τσουχτερό κρύο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Πεδίον του Αρεως εργαζόμενες και εργαζόμενοι, σύλλογοι γυναικών από κάθε περιοχή της Αθήνας, συγκροτημένα με τα πανό τους και να παίρνουν θέση στη συγκέντρωση. Στα πανό των σωματείων και των γυναικείων συλλόγων αποτυπώνονταν η απόφασή τους για: «καμία θυσία για την πλουτοκρατία» και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Μαζί τους κι εργαζόμενες και εργαζόμενοι με «stage» απαιτούν σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Στη συγκέντρωση, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ.
Στην πλάτη της εξέδρας δέσποζε το μήνυμα: «100 χρόνια αγώνες για την ισοτιμία των γυναικών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. 8 Μάρτη 1910 - 8 Μάρτη 2010». Γύρω στις 7 μ.μ. διαβάζεται στη συγκέντρωση το αγωνιστικό μήνυμα της προέδρου της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) Marcia Campos. «Ξεσηκωμός και αγώνας ανδρών και γυναικών, να γίνει ο εφιάλτης των πλουτοκρατών», είναι το σύνθημα που ακολουθεί από τους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια ο Ρένα από το Κουρδιστάν ανεβαίνει στην εξέδρα και τραγουδά το «τραγούδι για την ελευθερία». Ακολουθεί η απαγγελία του αμερικάνικου τραγουδιού «Εμείς οι γυναίκες» από την ηθοποιό Κατερίνα Τσίφτη. Στην εξέδρα ανεβαίνουν στη συνέχεια ο Στέφανος Ψαραδάκος, η Σύλβια Καπερνάρου και ο Λευτέρης Ψαραδάκος για να τραγουδήσουν: «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά», «η μπαλάντα του ξεσηκωμού», «η μπαλάντα του κυρ - Μέντιου» και το «τραγούδι της αλληλεγγύης». Στη συγκέντρωση μίλησε η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και η Γιώτα Ταβουλάρη πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο Φάρμακο.
Η βροχή δε στάθηκε εμπόδιο για τους διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Αθήνας. Μέσω της οδού Πατησίων πορεύτηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και από εκεί στο Σύνταγμα όπου και κατέληξε η πορεία, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργία στις 11 Μάρτη. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν:«Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με εργάτριες στην πάλη θα ανατραπεί», «έσκασε από κέρδη η πλουτοκρατία και για τις εργάτριες φτώχεια και ανεργία», «γυναίκες τώρα οργανωθείτε, στους δρόμους με το ΠΑΜΕ ξεσηκωθείτε».
Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: