Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Στα Σεπόλια το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων δημιουργήθηκε πρωτοβουλία Εργαζομένων - Ανέργων - Κατοίκων του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας. Από αγωνιστές που συμμετέχουν είτε στα επιμέρους κινήματα της περιοχής ( Ακ. Πλάτωνα, Προαστιακός, συλ. γονέων κ.λπ.) είτε και σε οργανώσεις ή μετωπικά σχήματα της αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ, ΝΑΡ, ΚΚΕ(μ-λ)). Η πρωτοβουλία φυσικά επιδιώκει και είναι ανοιχτή και σε άλλους αγωνιστές ή δυνάμεις που δεν παραβρέθηκαν ή δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στις συσκέψεις.
Στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατατέθηκαν οι απόψεις του καθένα και παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αναγνωρίστηκε απ' όλους η αναγκαιότητα της κοινής δράσης ενάντια στο "Σύμφωνο Σταθερότητας" στις γειτονιές του 4ου Διαμερίσματος.
Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η επίθεση από Ε.Ε. κυβέρνηση και κεφάλαιο ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στο όνομα της κρίσης, δεν θα είναι με επιστροφή. Ότι η κρίση είναι η αφορμή για να αφαιρεθούν από την εργατική τάξη και το λαό δικαιώματα, ή ότι έχει απομείνει από αυτά, κατακτημένα με αγώνες χρόνων, ότι με την επίθεση αυτή αλλάζει η ζωή του λαού προς το χειρότερο και για πάντα. Δικαιώματα που για να διατηρηθούν ή και να επανακατακτηθούν ο μόνος τρόπος είναι οι λαϊκοί αγώνες και όχι η αναμονή ξεπεράσματος της κρίσης από το σύστημα με την ελπίδα ότι έτσι θα ...επιστραφούν και αυτά!
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, όπως διαφάνηκε με βάση τις τοποθετήσεις όλων, είναι η δημιουργία κινηματικών καταστάσεων στη γειτονιά ώστε η αντίθεση για τα μέτρα και η αγωνία του κόσμου για το μέλλον του να μετουσιωθεί σε αντίσταση και αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Να προπαγανδιστεί η αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων, συγκεντρώσεων και απεργιών και σε κεντρικό επίπεδο καλώντας σε συμμετοχή στις απεργίες και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται. Επιδίωξη είναι η πρωτοβουλία αυτή να αποκτήσει πιο μόνιμα, μαζικά και κινηματικά χαρακτηριστικά και να μην παραμείνει σαν μια πρωτοβουλία της συγκυρίας, να μετατραπεί σε μέσο όλων όσων στη γειτονιά θέλουν, άσχετα από τις πολιτικές τους επιλογές, να αντισταθούν στην επίθεση του συστήματος που από 'δω και μπρος αναμένεται να είναι σφοδρότερη σε όλα τα επίπεδα. 
Η πρώτη εμφάνιση της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα όπου καλούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της γειτονιάς να συμμετέχουν σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία κατά των κυβερνητικών μέτρων στο χώρο του μετρό των Σεπολίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: