Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 11 Μάρτη


...νέα μέτρα... νέα μέτρα... νέα μέτρα… νέα μέτρα… νέα μέτρα… νέα μέτρα…
…στην κινούμενη άμμο της ταξικής εφόδου στα δικαιώματά μας
Με την πλατιά κοινή δράση – ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων για

να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα!
Η έφοδος του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετάει τους εργαζόμενους σε κινούμενη άμμο. Με το που περνάει κάποιο μέτρο και οι εργαζόμενοι τσαλαβουτάνε να σταθεροποιηθούν στα νέα δεδομένα, ταυτόχρονα βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά στον αντεργατικό βάλτο μέσω νέων ακόμα πιο σκληρών μέτρων.


Λένε ότι τα μέτρα ήταν σκληρά αλλά αναγκαία για να ξεπεραστεί η κρίση.Λένε ψέματα και αμέσως μόλις ψηφίστηκαν τα προηγούμενα, άρχισε η φιλολογία για πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και για απελευθέρωση των απολύσεων. Και το Υπουργείο Παιδείας μέσα στο χαμό βρήκε την ευκαιρία να εξαγγείλει καταιγίδα ρυθμίσεων σε βάρος των εκπαιδευτικών, των εργασιακών σχέσεων αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Λένε ότι τα μέτρα παίρνονται για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα.Λένε ψέματα. Το πέρασμα των μέτρων αντιστοιχεί σε λιγότερο από 2 δις ευρώ όταν το έλλειμμα το δίνουν περίπου 300 δις. Και το έλλειμμα δε θα μειωθεί. Γιατί σχετίζεται με την ίδια τη φύση της καπιταλιστικής οικονομίας που δείχνει πια την καταστροφική της φύση. Γιατί σχετίζεται με την παραγωγική αποσυγκρότηση της χώρας που θα ενταθεί.
Λένε ότι τα μέτρα που σπρώχνουν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση είναι μονόδρομος και δε γίνεται να ανατραπούν.Λένε ψέματα. Αν το κίνημα είχε τη δυνατότητα να βάλει παντού λουκέτο για πέντε μέρες, θα βρίσκονταν χρήματα αστραπιαία. Όταν το σύστημα πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να κάνει πίσω και να αποσύρει το νόμο Γιαννίτση, οι ίδιοι «ειδικοί» που έλεγαν ότι το ασφαλιστικό καταρρέει μέχρι το 2005, «ανακάλυψαν» μετά ότι αντέχει μέχρι το… 2030.
Λένε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να τους κάνουν προτάσεις πού να βρει η κυβέρνηση τα λεφτά.Κοροϊδεύουν. Δεν είδαμε βέβαια τις Τράπεζες και το κεφάλαιο να καταθέτουν καμία πρόταση εκτός από τη συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Λένε ότι τα μέτρα είναι εισπρακτικά.
Λένε ψέματα και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Τα μέτρα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και στοχεύουν στην πιο ακραία ληστεία των εργαζομένων και στη συντριβή των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στη «λογιστική» συζήτηση για τα μέτρα γιατί αυτή εκπορεύεται από το κεφάλαιο για να περάσει την πεποίθηση της αναγκαιότητας της επίθεσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κάτω από το βάρος της διάλυσης του κινήματος που έχουν καταφέρει οι διάφορων αποχρώσεων συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες της ήττας, οι μέχρι τώρα κινηματικές απαντήσεις στην αντεργατική επέλαση ήταν σοβαρές αλλά κάτω από τις πραγματικές αναγκαιότητες. Πρέπει επειγόντως:

- να προχωρήσουμε στην
πλατύτερη κοινή δράση. Σχήματα από διάφορους χώρους που δέχονται την επίθεση, ανεξάρτητοι αγωνιστές να προχωρήσουμε σε συντονισμό της δράσης μας, να δημιουργήσουμε κέντρα συντονισμού για να οργανώσουμε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες με συνέχεια και διάρκεια με κεντρικό στόχο την ανατροπή των μέτρων.



- να έχουμε καθαρό ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που απροκάλυπτα ή συγκαλυμμένα με «ταξικές» αναλύσεις ευνοούν την αδυναμία του κινήματος να απαντήσει αποτελεσματικά.



- να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια που λέει ότι το βάθος της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους είναι τέτοιο, που η ανατροπή της δε θα γίνει άκοπα και χωρίς θυσίες. Αν θέλουμε να προασπίσουμε τις ώρες της ζωής μας, το εισόδημά μας, τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας, πρέπει να θυσιάσουμε στους αγώνες μας, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις ώρες, χρήμα, «ασφάλεια». Μορφές αγώνα μπορούν να βρεθούν πολλές αλλά καμία που θα είναι άνετη και χωρίς κόστος.


Συνελεύσεις – Επιτροπές Αγώνα –
Πολιτικοποίηση – Οργάνωση – Λαϊκή Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια: