Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Παζάρια με εχέγγυο τη σφαγή του λαού - Ετοιμο να ανακοινωθεί το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Στην Ελλάδα χτες ο επικεφαλής της «Ντόιτσε Μπανκ»


Με το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων να βρίσκεται προ των πυλών και τα νομοσχέδια που θα επιφέρουν σαρωτικές ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, μισθούς και φορολογία να ακολουθούν, η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αμέσως επόμενες μέρες τον πόλεμο που έχει κηρύξει σε βάρος του λαού.
Χτες, ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει «σκληρές αποφάσεις», στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη, προκειμένου να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα. Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.





Το πετσόκομμα των μισθών, η επιβολή έμμεσων φόρων και η ανακοίνωση μεγαλύτερων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η καρατόμηση και άλλων θέσεων στο δημόσιο τομέα θεωρούνται δεδομένες από το κυβερνητικό επιτελείο.


Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε «συνεννοήσεις» με το κλιμάκιο της ΕΕ για το εύρος των πρόσθετων μέτρων σ' αυτή τη φάση, με στόχο την εξεύρεση ακόμα 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να εμφανίσουν τη αντιλαϊκή λαίλαπα σαν το «εχέγγυο» που θα εξασφαλίσει στην κυβέρνηση «φτηνά δάνεια» από τις αγορές, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό.
Και στο βάθος ομόλογα
Σ' αυτή την επιχείρηση εντάσσεται και η χτεσινή επίσκεψη του επικεφαλής της «Deutsche Bank», Γιόζεφ Ακερμαν στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο.
Η έλευση του Γερμανού μεγαλοτραπεζίτη, συνδέεται με τα σενάρια για τη χορήγηση «πακέτου στήριξης» στην Ελλάδα με την αγορά ομολόγων από την συγκεκριμένη τράπεζα και την «εγγύηση» του γερμανικού κράτους. Φυσικά, το κόστος μιας τέτοιας κίνησης θα το πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστήριζαν χτες ότι δεν τέθηκε θέμα «αγοράς ομολόγων» από τη «Deutsche Bank» και δε ζητήθηκε κανένα σενάριο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, πηγές από το υπουργείο οικονομικών έκανα λόγο για «καλό κλίμα» στις συναντήσεις και παρέπεμπαν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο την επόμενη βδομάδα, όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός τραπεζίτης φέρεται να ήρθε με «έτοιμη πρόταση» για την αγορά ομολόγων, εκφράζοντας τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης.
Η επίσκεψη Ακερμαν συνέπεσε με δημοσιεύματα της Γερμανικής έκδοσης των «Financial Times Deutschland», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μεγάλες γερμανικές τράπεζες, ανάμεσά τους οι «Eurohypo», «Hypo Real Estate» και «Postbank», δε σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα. Υπογραμμίζουν ακόμα ότι «εάν πράγματι γυρίσουν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η Αθήνα θα κληθεί να επωμισθεί υψηλότερο κόστος για τόκους. Και αυτό θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των δημοσίων χρεών».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: