Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αναβιώνουν τα Δεκεμβριανά μετά από 65 χρόνια που οι Χίτες συνεργαζόντουσαν με τον Γ.Γ.Παπανδρέου κατά της αριστεράς-Παπανδρέου χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη ! Το δήλωσε και στην βουλή: Γ. Παπανδρέου: "Ευχαριστώ" τον Γ. Καρατζαφέρη!

Επιτέλους άκουσε το "ευχαριστώ" που περίμενε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον Γιώργο Παπανδρέου για την απλόχερη στήριξη που του παρέχει. Επρόκειτο για την επιβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συστηματικά -το έκανε και χθες- επισημαίνει την συναίνεση του ΛΑΟΣ στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ."Κύριε Καρατζαφέρη, ξέρω ότι στη μεγάλη αυτή εθνική κρίση, τηρήσατε υπεύθυνη στάση", είπε ο πρωθυπουργός επιβραβεύοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε το σύνολο της παρέμβασής του για να δείξει ότι δεν ταυτίζεται με τη Ν.Δ.!


ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ






Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε χθες στον Γ. Παπανδρέου ότι "έχετε βρει και την απρόσμενη υποστήριξη στο πρόσωπο του Γ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ στην πολιτική σας". Ανέφερε συγκεκριμένα το πεδίο σύμπτωσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ: "σας στήριξε στην υπόθεση της κατάργησης του 14ου μισθού, σας στήριξε στον επαναπατρισμό των μαύρων κεφαλαίων από το εξωτερικό, εύσχημα έπλεξε το εγκώμιο του Α. Λοβέρδου που θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό". "Επειδή σας διαβεβαιώνω, δεν έχει προσχωρήσει ο Γ. Καρατζαφέρης στις σοσιαλιστικές ιδέες, κοιτάξτε μη τυχόν και έχετε προσχωρήσει εσείς στην βαρβαρότητα με την πολιτική σας!", κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίδραση προήλθε μόνο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που είπε ότι "κάθε μέρα κατανοώ την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Αλ. Αλαβάνος. Μ’ αυτά που ακούω από τον Αλ. Τσίπρα καταλαβαίνω γιατί κοντεύει να πέσει σε κατάθλιψη για τις επιλογές του". Ακολούθως η σκέψη του Γ. Καρατζαφέρη ενεπλάκη με ιδεολογικά θέματα: "δεν είμαι σοσιαλιστής, είμαι πατριώτης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να μιλάω με σοσιαλιστές, όταν χρειάζεται -είμαι φιλελεύθερος- ή ακόμα και με κομμουνιστές". Ωστόσο δεν έκρυβε το βάθος της πολιτικής συναίνεσης που προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "όταν η πατρίδα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, με το να καθόμαστε απ’ έξω και να πετάμε πέτρες στην τζαμαρία, δεν προσφέρουμε. Προσπάθησα να προσφέρω με σκέψεις και ιδέες. Το προσπάθησα και πέρσι με τον Κ. Καραμανλή, αλλά κώφευε. Δεν φταίω εγώ αν έχει καλύτερα αυτιά ο Γ. Παπανδρέου από τον Κ. Καραμανλή".



Πηγή:AΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: