Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..Δώδεκα άμαχοι νεκροί από τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ρουκέτα έπληξε το σπίτι τους στην πόλη Μαρζάχ του νοτίου Αφγανιστάν, όπου άνδρες των νατοϊκών και αφγανικών δυνάμεων διεξάγουν ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν.
 
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το περιστατικό και σύμφωνα με ανακοίνωση διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.
Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι. Ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ εξέφρασε τη λύπη του διότι "στη διάρκεια των κοινών μας προσπαθειών χάθηκαν αθώες ζωές" και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια "για να αποφευχθούν και άλλα περιστατικά στο μέλλον".
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε, η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf), ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο νότιο Αφγανιστάν από έκρηξη βόμβας.
Η ανακοίνωση της Isaf δεν διευκρινίζει την εθνικότητα του θύματος, ούτε αν το περιστατικό σημειώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: