Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστό στις Η.Π.Α ! Στρογγυλεύει κι άλλο την «αντίδραση» στο μακελειό. «Το Ισραήλ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και μια συγκεκριμένη τακτική» (!) δήλωσε χτες ο Γ. Πεταλωτής

Στη φραστική καταδίκη της ισραηλινής θηριωδίας περιορίζεται η ελληνική κυβέρνηση, συντηρώντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το παιχνίδι των «ισορροπιών» που επιβάλλονται από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς συσχετισμούς και τα συμφέροντα στην περιοχή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής διατήρησε την τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στο θύτη και το θύμα και επιδίωξε παράλληλα να χαμηλώσει τους όποιους τόνους σήκωσε στα λόγια η κυβέρνηση τη μέρα του μακελειού. «Καταδικάζουμε την ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης κατά των αμάχων», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι «το Ισραήλ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και μια συγκεκριμένη τακτική»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει ποιες είναι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του Ισραήλ να συλλάβει Ελληνες πολίτες σε διεθνή ύδατα, αρχικά ανέφερε ότι η «προσέγγιση που κάνουμε σε αυτό το θέμα είναι συστηματική, προσεγμένη και πολύ αποτελεσματική».
Δείχνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ στο επίπεδο της στρατιωτικής και γεωστρατηγικής συνεργασίας στη Μεσόγειο, μόνο μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αρκέστηκε να δηλώσει: «Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αντίθεσή μας και την καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση σε διεθνή ύδατα». Στο πλαίσιο αυτών των «αντιδράσεων» η ελληνική κυβέρνηση για τα «μάτια του κόσμου» προχώρησε και στα τυπικά διαβήματα διαμαρτυρίας...
Την ίδια στιγμή πάντως που οι Ελληνες κρατούνται ακόμα στις ισραηλινές φυλακές και η κυβέρνηση του Ισραήλ προκλητικά δηλώνει ότι πρώτα θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους και μετά θα επαναπατριστούν, ο Γ. Πεταλωτής δήλωνε χτες: «Προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να χειριστούμε την κατάσταση ώστε να έχουμε τις λιγότερες συνέπειες και ως προς τη σωματική ακεραιότητα των μελών αυτής της αποστολής, αλλά και ως προς την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι «ο Ελληνας πρέσβης στο Ισραήλ βρίσκεται στο χώρο κράτησης των μελών της αποστολής για να συντονιστεί ο επαναπατρισμός των Ελλήνων».
«Παράνομη και εκτός κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» χαρακτήρισε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: