Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις ιδιωτικοποιήσεις 2/6/2010

Το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλήματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα έχει βαριές αρνητικές συνέπειες στη ζωή συνολικά του λαού, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες.
Η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, περιουσίας του δημοσίου, ακόμα και του νερού γίνεται για να δοθεί νέα διέξοδος κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποτελεί μία ακόμα ισχυρή κρατική παρέμβαση υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. 
Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Θα επιφέρει επίσης αρνητικές εξελίξεις στις παραγωγικές - αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, θα πλήξει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον.

Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες η εμπορευματοποίηση του νερού μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ περικλείει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια την υγεία του λαού. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα διατηρήσει το 51% δεν αλλάζει την ουσία και τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης.  
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που γι' αυτό οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να αντιπαλέψουν με ενιαίο μέτωπο. Η λύση για το λαό είναι να μετατρέψει με τη συμμαχία και την εξουσία του τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα σε λαϊκή περιουσία ώστε η οικονομία να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: