Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ «Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν»! Την πολιτική που δίνει τα πάντα στην πλουτοκρατία και οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς καταδίκασαν χτες χιλιάδες εργαζόμενου λαού

*

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ 55 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Κόντρα στα αντεργατικά μέτρα χιλιάδες λαού και νεολαίας
  • Μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ χτες σε 55 πόλεις της χώρας κόντρα στην πολιτική που χτυπά ανελέητα εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στα συλλαλητήρια καταδικάστηκε η δολοφονική δράση του Ισραήλ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Τώρα πιο αποφασιστικά τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι λαοί. Η τραγωδία που προκάλεσε το κράτος του Ισραήλ και η τραγωδία των νέων μέτρων που έρχονται είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι λαοί δεν πρέπει να ανακόψουν την πορεία της αντεπίθεσης.
Μία ακόμη βροντερή δήλωση ανυπότακτης πάλης για όλα όσα μπορούν να έχουν σήμερα οι άνθρωποι του μόχθου και τα στερούνται από την εξουσία των μονοπωλίων, αλλά και μια μυριόστομη καταδίκη της πολιτικής που οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με θύματα και πάλι τους λαούς, ήταν τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που έγιναν με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών και νέων, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
την Αθήνα, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η πλατεία Ομονοίας γέμισε διαδηλωτές που έφταναν από κάθε μεριά του Λεκανοπεδίου, τον Πειραιά και την Αττική, συγκροτημένα από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων και καλώντας το λαό σε ξεσηκωμό.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, που έγινε στην πλατεία Ομόνοιας, ο Κώστας Λιαπάτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, υπογράμμισε ότι οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν το νέο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ, τους ηθικούς αυτουργούς, τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις που χρόνια συνεργάζονται με την ισραηλινή στα δολοφονικά της σχέδια. «Η επιθετικότητα αυτή είναι η μία πλευρά - τόνισε - την άλλη τη βιώνουμε με την ανελέητη επίθεση σε κάθε εργατικό δικαίωμα, σε κάθε λαϊκή κατάκτηση». Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ο Δημήτρης Βιτάλης, ενώ παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της ΟΓΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Ακολούθησε μαχητική και μαζική πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία με συνθήματα όπως «Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών». Τα πανό στην κεφαλή έγραφαν: «Η εργατική τάξη απορρίπτει τα μέτρα της κυβέρνησης. Χτίζει το δικό της μέτωπο εργαζομένων - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων» και «Καταδικάζουμε το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ. Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης».
Εξω από τα γραφεία της ΕΕ και έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία τα συνθήματα «πέφταν βροχή»: «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν με πάλη ταξική θα απαντήσουν», φώναζαν οι διαδηλωτές. Η πορεία κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία, όπου η οργή κορυφώθηκε με συνθήματα όπως «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ κι οι Ισραηλινοί».


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: