Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Πανικόβλητη η κυβέρνηση, παρέδωσε τη χώρα στις άγριες αγορές»

alexis tsipras Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων, καλώντας την εκ νέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, και να δώσει τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει για την τύχη του.
Εγκληματικές επιλογές, με το πρόσχημα του μονόδρομου, καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών".
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τα μέτρα θα φέρουν τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Εκτίμησε, δε, ότι η διάρκεια των μέτρων δεν θα περιοριστεί στην τριετία. "Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες", τόνισε  και απέρριψε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι αυτές οι επιλογές που συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. είναι μονόδρομος, παρουσιάζοντας τον εναλλακτικό δρόμο. "Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης, με μια ριζικά αντίστροφη αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας..

Έδωσε έμφαση στην επικράτηση της φορολογικής δικαιοσύνης, με αύξηση της επιβάρυνσης των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και με δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος του χρέους, ώστε να βρεθούν διαδικασίες ρύθμισης του ύψους και των όρων του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Τέλος ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να επιλέξει έστω και τώρα αυτό τον δρόμο της ευρώπης των λαών, μέσα και από την ενίσχυση των συμμαχιών της Ελλάδας με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.


Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: