Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ


4 Αμερικάνικα F105  και ένα B-66 Destroyer βομβαρδίζουν το Βόρειο Βιετνάμ.

Αγαπητοί σύντροφοι
Με την ευκαιρία της 35ης επετείου από την μεγάλη νίκη του Βιετναμέζικου λαού επί του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στις 30 Απρίλη 1975, που οδήγησε στην καθολική απελευθέρωση και την επανένωση του Βιετνάμ, σας απευθύνουμε θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς.
Αποτίνουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα, στους πεσόντες, τους τραυματίες, τους βετεράνους αυτού του τιτάνιου αγώνα. Θέλουμε ιδιαίτερα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πορτοκαλί παράγοντα που ακόμα βιώνουν τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι υπεύθυνες χημικές βιομηχανίες να αποζημιώσουν πλήρως τα θύματα.
Η περήφανη αυτή νίκη του Βιετναμέζικου λαού, με την καθοδήγηση του ΚΚ Βιετνάμ και του Προέδρου Χο Τσι Μινχ, με την στήριξη της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων σοσιαλιστικών χωρών και των μαζικών κινημάτων αλληλεγγύης στον καπιταλιστικό κόσμο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια καταπιεσμένους στον κόσμο.
Έδειξε πως ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό μπορεί να είναι νικηφόρος και αποτελεσματικός όταν συνδέεται με το σοσιαλισμό. Δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι λαοί απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα: Το δρόμο της ανυπακοής, του ταξικού αγώνα, του σοσιαλισμού.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: