Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βαγδάτη Στόχος οι πρεσβείες Αιγύπτου και Ιραν. Κατιδικάζει την επίθεση η Γερμανία

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τρεις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν με ελάχιστη χρονική διαφορα, στο κέντρο της Βαγδάτης, ενώ σε 224 ανέρχονται οι τραυματίες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.
 

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 50. Ο υπεύθυνος της ιρανικής πρεσβείας Καζέμ Σέϊχ Φορουτάν τόνισε στο ιρανικό πρακτορείο Fars πως "κανείς εργαζόμενος στην είσοδο δεν επλήγη από την επίθεση", αλλά το κτήριο που στεγάζει την πρεσβεία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές".
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ από την έκρηξη βρήκαν τον θάνατο ένας ιρακινός υπεύθυνος της ασφάλειας της πρεσβείας και ένας αδιευκρενίστιστος μέχρι στιγμής αριθμός από μέλη της φρουράς.Τέσσερις Αιγύπτιοι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ το κτίριο της πρεσβείας υπέστη ζημιές.   
Την επίθεση καταδίκασε ο γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βέστερβελε, όπου σύμφωνα με τον ιρανό πρέσβη έχασε τη ζωή του ένας ιρακινός φρουρός, ενώ άλλοι τρεις, επίσης Ιρακινοί, τραυματίσθηκαν.
Να σημειωθεί ότι δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στο προάστιο Μανσούρ, στα δυτικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες και ένα τρίτο εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν.    
    Δημοσιογράφοι αντίκρισαν έξω από την ιρανική πρεσβεία πέντε απανθρακωμένα πτώματα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονταν ακόμη εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τους.
 
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 168 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν πυροβολισμοί, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία πλησίαζαν στο σημείο.

Πηγή:www.enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: