Κυριακή 4 Απριλίου 2010

«Πιθανότητες πολέμου» στη Μέση Ανατολή

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ότι, "η Χαμάς θα μετέλθει τα πάντα, ακόμα και τον πόλεμο, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων".
"Υφίστανται πιθανότητες πολέμου σε όλη την περιοχή μας -τη Μέση Ανατολή - και σύμφωνα με πολλά σενάρια...", μετέδωσε ο ισραηλινός κρατικός ραδιοσταθμός ότι ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε από τη Δαμασκό, όπου έγινε νωρίτερα μία συνεδρίαση, με τη συμμετοχή πολλών παλαιστινιακών παρατάξεων.
Νωρίτερα σήμερα, ένας όλμος εκτοξεύθηκε από παλαιστίνιους μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, δήλωσαν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.




  
"Ο όλμος αναγνωρίστηκε, αλλά προς το παρόν δεν είναι δυνατό να προσδιορίσουμε αν εξεράγη σε παλαιστινιακό ή σε ισραηλινό έδαφος", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Το ένοπλο σκέλος της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανέλαβε την ευθύνη σε ανακοίνωσή του από τη Γάζα για τη ρίψη μίας ρουκέτας προς το Ισραήλ "ως απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα".
Το Ισραήλ απείλησε χθες την παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ότι θα εξαπολύσει μία νέα ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα αν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών και όλμων.

Πηγή:www.naftemporiki.gr-ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: