Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Οι αθλιότητες των Realities συνεχίζονται στην Μ Βρετανία-Θέλουν να κάνουν Big Brother με ανάπηρους στρατιώτες από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν!!!





Την οργή βρετανικών κρατικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει οι παραγωγοί του γνωστού ριάλιτι σόου «Big Brother», οι οποίοι αναζητούν ανάπηρους στρατιωτικούς προκειμένου να λάβουν μέρος στο νέο κύκλο της εκπομπής. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η παραγωγή αναζητά στρατιωτικούς που έχασαν τα άκρα τους στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, για να συμμετάσχουν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής, που θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι.
Κάποιες από τις κρατικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ που προσεγγίστηκαν από την παραγωγή κατηγόρησαν τους παραγωγούς και το δίκτυο που προβάλλει την εκπομπή, διότι, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους βετεράνους στρατιωτικούς.
Από την πλευρά της, η εταιρεία που παράγει την εκπομπή, η Endemol, και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, που την προβάλλει, σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι ζητούν από ένα «μεγάλο φάσμα ανθρώπων» να λάβει μέρος στις οντισιόν για το πρόγραμμα.
«Το Big Brother έχει προσεγγίσει πολλές διαφορετικές ομάδες και οργανώσεις, καθώς έχουν ισχυρά δίκτυα σε πιο απομονωμένες κοινότητες και μπορούν να βοηθήσουν να γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες που γίνονται ανοικτές οντισιόν» αναφέρει το ανακοινωθέν. Το Channel 4 ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα διακόψει την εκπομπή μετά από μία δεκαετία, μετά την προβολή της 11ης περιόδου της το 2010. Το εν λόγω σόου έχει προκαλέσει αρκετές φορές σάλο στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες όπου έχει προβληθεί. Στην Ελλάδα, παρακολουθήσαμε δύο σεζόν του «Big Brother» και ευτυχώς το ενδιαφέρον των τηλεθεατών άρχισε να φθίνει σταδιακά για την εκπομπή, γι’ αυτό και δεν είδαμε περισσότερους κύκλους της.
Μαρία Προκοπίου-City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: