Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

H Kυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ,η Ελλάδα στον Ο.Η.Ε απείχε από την ψηφοφορία για την καταδίκη του Ναζισμού! Το θέμα θάφτηκε από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ πλην 902 και Ριζοσπάστη.


Την ώρα που η προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού στη χώρα μας συνεχίζεται, παράλληλα με ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, με χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, «θάφτηκε» από όλα τα ΜΜΕ (με εξαίρεση τον «Ρ» και τον «902») η στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και όλες οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, απέναντι σε ψήφισμα καταδίκης των ενεργειών δικαίωσης του ναζισμού. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που κατέθεσε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 18 του Δεκέμβρη, η Ρωσία (υπερψηφίστηκε από 124 χώρες), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμες οι χώρες - μέλη της ΕΕ επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία και με τη στάση τους αυτή τάχθηκαν ουσιαστικά με τις ΗΠΑ, που καταψήφισαν, υπερασπιζόμενες «τη διαφύλαξη της ελευθερίας γνώμης», δηλαδή της ...ελευθερίας γνώμης όσων τιμούν τους ναζιστές.


Mε αυτή τη στάση των σοσιαλδημοκρατικών και νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της ΕΕ, και της ελληνικής, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτός ο οργανισμός είναι ιμπεριαλιστικός. Δεν τολμάει ούτε και για τους τύπους να αρθρώσει διαφορετική λογική, ακόμα και σε ένα θέμα που οι λαοί της Ευρώπης έχουν πληρώσει με ποτάμια αίματος. Το γεγονός ότι σύσσωμες οι χώρες της ΕΕ δεν επέλεξαν την τακτική να καταψηφίσουν το ψήφισμα, αλλά του «ψόφιου κοριού», δεν αναιρεί καθόλου τις ευθύνες που έχουν στηρίζοντας και ανεχόμενες την αναβίωση του ναζισμού στις χώρες της Βαλτικής και πολλές άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Από αυτή την άποψη η στάση τους είναι συνεπής με όλη την αντικομμουνιστική εκστρατεία που αναπτύσσεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των αστών, για ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την προσπάθεια συκοφάντησης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα και ταύτισής του με το ναζισμό.


Aυτές οι ίδιες κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις πρωτοστατούν στη διαμόρφωση συνείδησης ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Τέτοια παραδείγματα διαστρέβλωσης της Ιστορίας και αντικομμουνιστικής προπαγάνδας έχουμε και στη χώρα μας. Σε άλλες χώρες, αστικές κυβερνήσεις, με την πλήρη στήριξη της ΕΕ, έχουν θέσει τα Κομμουνιστικά Κόμματα στην παρανομία (Βαλτικές χώρες) ή γίνονται προσπάθειες για απαγόρευση της δράσης τους και των συμβόλων τους (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία). Φυσικά και η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, που παίρνει την πρωτοβουλία της καταδίκης του ναζισμού και της προσπάθειας δικαίωσής του, έχει τις σκοπιμότητές της και κυρίως προσπαθεί να καπηλευθεί τα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που διατηρούν στη μνήμη τους την τεράστια προσφορά της σοσιαλιστικής πατρίδας στη συντριβή του φασιστικού τέρατος.


Tο γεγονός ότι η ΕΕ σύσσωμη επιλέγει τη στάση ανοχής στην αναβίωση και στη συντήρηση του νεοφασισμού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δείχνει ότι το κεφάλαιο επιδιώκει να χτυπήσει το κομμουνιστικό κίνημα, γιατί σ' αυτό βλέπει τον πραγματικό του αντίπαλο, την πρωτοπόρα δύναμη οργάνωσης της πάλης των λαών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εκφράζεται σε όλους τους τομείς. Γι' αυτό και η απαράδεκτη στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή. Το μέτωπο στη μαύρη συμμαχία του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που αναβιώνει ακόμη και το ναζισμό, θέλει αποφασιστική απάντηση με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού αγώνα, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, για την ανατροπή της.



Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: