Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε απεργούς ναυτεργάτες στο πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ»


«Εκτός των άλλων σήμερα αποδείχνεται πόσο χρήσιμο για το εργατικό κίνημα είναι να έχει μια πρωτοπορία αφοσιωμένη, έτοιμη να αυτοθυσιαστεί. Και αυτό να μην το κρύψουμε, και η αυτοθυσία είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα, την χρειάζεται η εργατική τάξη για να βγάλει στην επιφάνεια αυτά τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που έχει. Και εδώ που τα λέμε σε μια πρωτοπορία αυτός είναι ο ρόλος της. Να συμβάλλει στο να αναδειχθεί η εργατική τάξη πρωταγωνιστής.
Σε ό,τι αφορά εμάς, όταν λέμε είμαστε πρωτοπορία και προσπαθούμε να είμαστε πάντα, δεν το λέμε για να πάρουμε «άριστα», αλλά γιατί θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη διάθεσή μας στο να αναδειχθεί συνολικά η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τους μικρέμπορους, τους μικροεπαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά.
Αυτή η μέρα πρέπει να αξιοποιηθεί για  διάλογο από τους εργαζόμενους. Νόημα έχει ο διάλογος στους τόπους δουλειάς. Ο διάλογος στις κορυφές είναι απάτη, είναι αποπροσανατολισμός, είναι ζημιά. Αλλά ο διάλογος και η συζήτηση πρέπει να φουντώσει. Να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι, και αυτοί που δεν απέργησαν, τι συνέβη σήμερα. Γιατί κανείς δεν είναι βέβαιος ότι από αύριο που θα «μιλήσουν» τα κανάλια ή από μεθαύριο που θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες δεν θα βγουν να πουν τα δικά τους αντί να ενημερώσουν. Και είμαι βέβαιη ότι η θα προσπαθήσουν να τσακίσουν αυτό που έγινε, ή να το αγνοήσουν. Επομένως πρέπει να γίνουμε προπαγανδιστές αυτής της μεγάλης μέρας που μας χρεώνει για το επόμενο διάστημα να γίνουμε πιο μαχητικοί, πιο αποφασιστικοί, πιο μαχητικοί».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: