Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την απεργία, την εργοδοτική τρομοκρατία και την απεργοσπαστική στάση της ΓΣEΕ





«Απευθύνομαι εκ μέρους του Κόμματος πριν απ' όλα στην κυβέρνηση, έστω και αν οι μιμητές και οι υποκινητές αυτής της ιστορίας είναι η εργοδοσία. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δύο ειδών δημοκρατίες: Η δημοκρατία των καπιταλιστών, η δημοκρατία των μονοπωλίων και η δημοκρατία των εργαζομένων. Αυτές οι δύο δημοκρατίες είναι ασυμβίβαστες και αντιμάχονται μεταξύ τους κόντρα σε όσα λέει ο πρωθυπουργός για την εθνική συναίνεση.
Καταγγέλλουμε τις εργοδοτικές παρεμβάσεις για να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία στο χώρο των ναυτεργατών και του καζίνο της Πάρνηθας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν οι διοικήσεις τους έχουν αποφασίσει συμμετοχή ή όχι στην απεργία, να σταθούν αλληλέγγυοι και όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να διεκδικήσουν και τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και να παρεμποδίσουν τον νέο αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ελπίζοντας ότι λιγότεροι δικαστές θα δείξουν φόβο και συστολή απέναντι στην εργοδοσία.
Ταυτόχρονα, πραγματικά έγινε ένα πρωτόγνωρο γεγονός, απ' όσο θυμάμαι, στην ιστορία του σύγχρονου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΓΣΕΕ βγαίνει επίσημα σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός και λέει ότι δεν πρέπει να απεργήσουν οι εργαζόμενοι και εκείνων των σωματείων που καλύπτονται νόμιμα από την απεργία. Εμείς απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους λέμε: Όταν η ΓΣΕΕ πραγματοποιούσε απεργίες με αιτήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στα συμφέροντα των εργαζομένων, υπήρξε κομμουνιστής, υπήρξε σωματείο, υπήρξαν ομοσπονδίες στις οποίες συμμετέχουν οι κομμουνιστές και που να καλούσε τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία; Η ΓΣΕΕ, λοιπόν, δεν είναι απλώς οργάνωση των εργοδοτών είναι τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: