Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-EEK


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ 17ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΑΛΜΟΥΝΙΑ
• ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
• ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ





Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία της 17ης Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό πρωτοφανούς λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
     Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι προσωρινά, αλλά μέρος μια τρίχρονης «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» για τη δραστική μείωση του ανεξέλεγκτου Χρέους και του Ελλείμματος και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ευρωπαϊκή επιτήρηση και την κρίση.
     Η χρεοκοπία στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός καπιταλισμός δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, αλλά η κερδοσκοπική λύσσα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και του Κράτους τους στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
     Δικά τους τα κέρδη – δικές τους να γίνουν και οι ζημιές – δικές μας είναι οι ζωές και δεν πρόκειται να τις σπαταλήσουμε στο βωμό καμίας εξόδου από την κρίση του συστήματος τους, πλημμυρίζοντας τις λίστες των φτωχών, των ανέργων και των ανασφάλιστων εργαζομένων.
      Γι’ αυτό, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε «διάλογο» με τους συνδέσμους των καπιταλιστών –όπως αυτός για το ασφαλιστικό- και καταγελούμε κάθε προσπάθεια  σφυρηλάτησης της «εθνικής ενότητας», όπως το «συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
      Δεν ανήκουν στο ίδιο «Έθνος» οι εργάτες και τα αφεντικά, όσοι λιμοκτονούν και εκείνοι που λυμαίνονται το δημόσιο και κάθε πλούτο, όσοι διαδηλώνουν στους δρόμους και οι κυνηγοί κεφαλών της Ελληνικής Αστυνομίας!
      Αυτά τα δύο «έθνη» συγκρούστηκαν ξανά στην πρώτη επέτειο του Δεκέμβρη του 2008, δίνοντας νέα συνέχεια στην επαναστατική διαδικασία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο στην Ελλάδα ενάντια στην προσπάθεια του καθεστώτος να την ενταφιάσει, τρομοκρατώντας την πρωτοπορία της εξέγερσης.
     Δεν μας φοβίζουν-μας εξοργίζουν-Θα τους νικήσουμε!
     Μαζικός αυτοργανωμένος και ενωτικός αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές, την κυβέρνηση και όλους όσους μας κλέβουν τη ζωή. Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας!
     Όχι στον προϋπολογισμό της λιτότητας και το «διάλογο» για το ασφαλιστικό. Μόνιμη δουλειά για όλους – αυξήσεις στους μισθούς – δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία, ασφάλιση, παιδεία!
     Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Να απαλλοτριωθεί το κεφάλαιο, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση όλες οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας! 
     Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Όλη η εξουσία στους εργάτες, για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!
     Αλληλεγγύη στη σ. Αγγελική Κουτσουμπού και σε όλους τους χτυπημένους, τους προσαχθέντες και τους συλληφθέντες της 5-6/12.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11 πμ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  
EEK-Tροτσκιστές / ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: