Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Παλμός και μαζικότητα στην πορεία του ΠΑ.ΜΕ.


Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑ.ΜΕ.), το οποίο πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε., και διαμαρτύρεται για την επικείμενη νέα μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Ε., όπου η Ευαγγελία Κουτράκου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στα stage και ο Γιώργος Πέρρος, εκπρόσωπος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑ.ΜΕ μίλησαν στους απεργούς.
Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Μπροστά από το Πολυτεχνείο σύλλογοι φοιτητών και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώθηκαν με το υπόλοιπο σώμα της πορείας.Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τερμάτισαν την πορεία τους στη Βουλή, ενώ οι υπόλοιποι (φοιτητές, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΜΕ) στα Προπύλαια.
Ο κ. Πέρρος εκπρόσωπος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑ.ΜΕ. μετά τη λήξη της πορείας προέτρεψε τους απεργούς να μεταβούν στις 15:00 στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στον Πειραιά για να συμπαρασταθούν στους ναυτεργάτες.
Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρηγα δήλωσε ότι «έρχονται δύσκολες μέρες και κάλεσε σε συστράτευση του εργαζόμενους. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση της Γ.Σ.Ε.Ε. τονίζοντας ότι το Κ.Κ.Ε. ποτέ δεν λειτούργησε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός».

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: