Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής ή αποφυλάκισης για το φρικτό ρατσιστικό έγκλημα στη Γερμανία



(Στην φωτογραφία αριστερά διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο της Δρέσδης που γινόταν η δίκη του Γερμανού, ρωσικής καταγωγής,Αλεξάντερ Βάινς)

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή αποφυλάκισης, καταδικάστηκε ο Αλεξάντερ Βάινς, ο 28χρονος Γερμανός, που δολοφόνησε την Αιγύπτια Μάρουα Σερμπίνι, προκαλώντας κύματα οργής στο μουσουλμανικό κόσμο και δίνοντας το έναυσμα για καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων οργισμένων Αιγυπτίων, στα μέσα του καλοκαιριού. Η Σερμπίνι, φαρμακοποιός, είχε μηνύσει τον Βάινς, καθώς την έβρισε προσβλητικά, αποκαλώντας την «τρομοκράτισσα» στη μέση του δρόμου, επειδή φορούσε μαντίλα.
Στην πρώτη δίκη τού επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 780 ευρώ. Στην εκδίκαση της έφεσης, την 1 Ιούλη του 2009, ο Βάινς επιτέθηκε στην Σερμπίνι και τη μαχαίρωσε 16 φορές μπροστά στα μάτια του συζύγου και του τρίχρονου γιου της, ενώ εκείνη ήταν έγκυος τριών μηνών. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι ο φρουρός της αίθουσας, αρχικώς, θεώρησε ότι ο σύζυγος του θύματος, λόγω χρώματος, ήταν ο επιτιθέμενος και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τη σύζυγό του και μπόρεσε να αναρρώσει μετά απο μήνες.
Η αιματηρή επίθεση, καθώς και το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκε αμέσως από τις γερμανικές αρχές, προκάλεσε έκρηξη θυμού στον αραβικό κόσμο και κυρίως στην Αίγυπτο. Εντός Γερμανίας, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις, όπου επισημαινόταν ότι στη χώρα όπου ζει ο δεύτερος, σε αριθμό, μουσουλμανικός πληθυσμός της Δ. Ευρώπης, επικρατεί σε μεγάλο βαθμό «ισλαμοφοβία και ρατσισμός». Χθες, ο Αιγύπτιος πρέσβης, που παρευρέθηκε στη δίκη, υποστήριξε ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη», όπως αναφέρθηκε και σε σχετική ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.


Πηγή:Ριζοσπάστης
Φωτογραφία:Norbert Millauer/Agence France-Presse

Δεν υπάρχουν σχόλια: