Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Φοβίζει τους Βρετανούς η συμμετοχή στο Αφγανιστάν

Τον κίνδυνο της τρομοκρατικής απειλής φοβούνται το 46% των Βρετανών εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο του Αφγανιστάν σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Όπως σημειώνεται, στη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου GFK NOP για την καθημερινή εφημερίδα " Independent", το 46% των ερωτηθέντων Βρετανών εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας και να δυναμώνει το θυμό και τα αισθήματα του μουσουλμανικού κόσμου.
Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης ότι η τρομοκρατική απειλή μειώνεται με αυτόν τον τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ένας στους πέντε ερωτηθέντες αποδέχεται τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με τα οποία οι Ταλιμπάν δεν είναι πιθανό να προχωρήσουν σε μια τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία.
Η σφυγμομέτρηση έγινε το Σαββατοκύριακο σε δείγμα χιλίων πολιτών ενώ σύμφωνα με μια άλλη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Com Res που έγινε για το BBC και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, τα δύο τρίτα των Βρετανών εκτιμούν ότι μια νίκη στο Αφγανιστάν είναι αδύνατη και το 63% επιθυμεί την αποχώρηση το συντομότερο δυνατόν των βρετανικών στρατευμάτων από εκεί.


ΠΗΓΗ:EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: